SIRIS.nl

Bewoners ‘Samen bouwen in Someren’ leggen eerste steen

Op dinsdag 6 februari hebben de toekomstige bewoners van het SIR-55-project ‘Samen bouwen in Someren’ de eerste stenen gelegd bij hun woningen aan de Loostreeplaan in Someren-Noord.

De laatste steen werd door wethouder Leon van de Moosdijk gelegd, die daarna de aanwezigen op de bouwplaats toesprak en de toekomstige bewoners feliciteerde met de start bouw van dit bijzondere project.

De feestelijke handeling werd in Het Wapen van Someren voortgezet waar de bewoners tevens door Cees Broos namens SIR-55 en Aad van Leeuwen van Vastgoedregisseur werden toegesproken.

Op initiatief van Stichting SIR-55 vond in maart 2016 de eerste informatieavond waar geïnteresseerden werden geïnformeerd over het bouwen van vijf à zes woningen. Na een hele ‘’ontdekkingsreis’’ is er een plan voor drie geschakelde bungalows ontstaan. Het bijzondere aan dit project is dat de toekomstige bewoners aan de hand van individuele gesprekken met de architect Johan van de Rijt van Compen Architecten de woningen naar wens vorm konden geven. Tijdens het ontwikkeltraject werden de bewoners door Vastgoedregisseur begeleid. Nadat de omgevingsvergunning onherroepelijk werd is Hartman Bouwbedrijf in december 2017 gestart met de bouw.

Zowel de gemeente Someren als Vastgoedregisseur en Hartman Bouwbedrijf vonden deze steenlegging een mooi moment om met de betrokken partijen en de bewoners terug te kijken op het proces dat is doorlopen en vooruit te kijken naar de oplevering van de woningen die gepland staat voor het vierde kwartaal van 2018.

Het SIR-55 project is zo succesvol dat er met de gemeente Someren inmiddels wordt gekeken naar een nieuwe locatie bij de voormalige Pauluskerk om een soortgelijk project op te starten.

Voor meer informatie zie www.samenbouwen.in.