SIRIS.nl

Politiek café in OJC Jonosh

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart hield OJC Jonosh in Heusden op vrijdag 16 februari een tweede editie van het Politiek Café.

De avond werd geleid door Ingo de Boer. Aan tafel zaten veelal jonge 'politici'; Janine Spoor (lijsttrekker Leefbaar Asten), Henk van Moorsel (lijsttrekker Algemeen Belang), Wesley van der Heijden (nr.3 D66-Hart voor Asten), Maarten van Asten (nr.5 VVD), Nicky Waals (nr.8 PGA) en Daniël van Schijndel (nr.5 CDA)

Tijdens het debat passeerden onderwerpen de revue zoals huisvesting en voorzieningen in Heusden, (vrijwilligers)werk, activiteiten/begeleiding voor jongeren, duurzaamheid in de gemeente en de agrarische ontwikkelingen in Heusden.

Jonosh was vooral bevolkt met aanhangers van de zes Astense politieke partijen. Het was dan ook het eerste debat. Op woensdag 28 februari is er een scholierendebat in het Varendonck College in Asten. Op donderdag 15 maart is het laatste debat: het grote SIRIS-tv-verkiezingsdebat in het gemeentehuis in Asten. De uitzending van dit debat is op zaterdag 17 en op dinsdag 20 maart.