SIRIS.nl

Someren speelt tegen RPC

Op zondag 18 februari won Someren in een aantrekkelijke wedstrijd met aanvallend voetbal van RKVVO.

Liefst vier keer lieten de blauwwitten in Veldhoven het net bollen, de beste uitslag van dit seizoen. Dankzij deze overwinning heeft Someren de koppositie weer overgenomen van EFC.

Het team van coach Jurgen de Haan wordt veelal geprezen om zijn verdedigende kwaliteiten en niet zozeer vanwege het scorend vermogen. Dit seizoen werd vier keer gelijkgespeeld en vijf keer werd er met één doelpunt verschil gewonnen. Drie keer kwam Someren tot vier doelpunten en tegen Heeze werd er drie keer gescoord. Mooi voor het publiek, maar alleen veel scoren is niet voldoende. Dat bewijst FC Eindhoven av, dat met 35 competitiegoals het meest doeltreffende team van de tweede klasse F is. Desondanks moeten de Eindhovenaren genoegen nemen met een achtste plek op de ranglijst, want ze incasseerden ook al 31 tegentreffers. RPC, de tegenstander van zondag 25 februari, scoorde tot nu toe dertig doelpunten (zes meer dan Someren). De groenwitten uit Eindhoven staan daarmee ‘slechts’ op een zesde plaats, want hun defensie werd eveneens dertig keer gepasseerd.

In het seizoen 2015-2016 ging Someren bij RPC aan de Aalsterweg met 3-0 over de knie en de 2-1 thuisoverwinning eerder dit seizoen kwam met veel moeite tot stand. Wil Someren de koppositie behouden dan is een goed resultaat tegen RPC wel vereist. Misschien kan NWC ook nog een helpende hand bieden, want dat is zondag de tegenstander van EFC.

Someren speelt op zondag 25 februari tegen RPC op het gemeentelijk sportpark aan de Aalsterweg. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.