SIRIS.nl

Course of Honours op Varendonck College met Toon Gerbrands

Op woensdag 21 februari vond in het Varendonck College in Asten weer een editie plaats van de Course of Honours.

Dit keer was Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV Eindhoven te gast. 

Gerbrands was jarenlang actief als volleyballer, waarvan acht jaar in de eredivisie en eerste divisie. Vervolgens werd hij volleybalcoach. Onder zijn leiding haalden volleybalbalteams vier landstitels. Gerbrands was tevens bondscoach van het Nederlands heren volleybalteam dat een Europese titel behaalde en zich voor de Olympische Zomerspelen 2000 in Sydney plaatste. Hij was naast sportcoach ook manager en directeur van de DSB-schaatsploeg.

In 2002 werd Gerbrands algemeen directeur van de voetbalclub AZ. Op 14 april 2014 maakte hij bekend per 1 september van dat jaar zijn functie neer te leggen. In zijn periode verhuisde AZ naar Kooimeerplaza en behaalde de club de landstitel van 2009, de KNVB-beker van 2013 en de Johan Cruijff Schaal van 2009. Daarnaast speelde de club negenmaal Europees voetbal. Ook maakte hij de val mee van eigenaar Dirk Scheringa.

Op 28 april 2014, twee weken nadat Gerbrands bekend had gemaakt zijn functie bij AZ neer te leggen, maakte PSV bekend dat hij per 1 juli 2014 Tiny Sandersopvolgde als algemeen directeur. Hij tekende hier een contract voor vier jaar. Onder Gerbrands werd PSV in zowel 2014/15 als 2015/16 landskampioen. In 2015/16 plaatste de club zich bovendien voor het eerst sinds 2006/07 voor de achtste finales van de Champions League. Gerbrands verlengde in mei 2016 zijn contract bij PSV tot medio 2022.

Op 14 maart komt Andy Mosmans, branding specialist.

Het thema van dit jaar is ‘Trending’. Trending gaat over de indicatie dat iets populair aan het worden is, maar nog niet die status bereikt heeft. Het is iets nieuws, zorgt voor veel bewonderaars en wordt vervolgens geliefd. Alles kan erdoor gegrepen en geïnfecteerd worden: social media, technologie, politiek, onderwijs, mode, jij en ik.

Mocht u zich willen aanmelden, dan kan dat via e-mail r.heesen@varendonck.nl.