SIRIS.nl

Someren doet goede zaken na winst op RPC

Op een hard en moeilijk bespeelbaar veld behaalde SV Someren een benauwde 0-1 overwinning op RPC.

Door een ‘gouden’ treffer van Thijs Cortenbach en de winst van NWC op EFC heeft Someren zijn voorsprong op de nummer twee inmiddels vergroot tot vijf punten.

Tot verbazing van velen liet RPC haar kunstgrasveld ongemoeid en werd de wedstrijd gespeeld op een bevroren en hobbelig hoofdveld. Balcontrole was moeilijk en dat leidde tot veel fouten. Met de harde, ijzige wind tegen kwam Someren voor rust geen moment op het niveau dat het vorige week liet zien tegen RKVVO. De thuisclub was meer in balbezit en kreeg zijn eerste doelkans na een kwartier spelen. De zwabberbal van Bart Sonntag verdween echter ruim naast het doel. Someren kwam niet verder dan twee kansjes, maar een schot van Luc Bouwmans miste kracht en de kopbal van Freek van Bussel was een prooi voor doelman Verhoeven.

In de tweede helft hadden de bezoekers de wind in de rug, maar de beste kansen waren aanvankelijk toch voor de thuisclub. Scheidsrechter Engelkes bood twee RPC-aanvallers ondanks buitenspelpositie vrije doortocht, hetgeen slechts een hoekschop opleverde. Uit die corner kopte Solomon Gebre Dingil raak, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens een duwfout. De beste kans kreeg Rick Wijnen toen hij van dichtbij kon uithalen. Doelman Maarten Werts tikte de bal echter met een knappe reflex over de lat.

In het laatste kwartier werd Someren sterker. In de 82e minuut legde Freek van Bussel de bal terug op Mike Verdonschot, die Thijs Cortenbach in staat stelde om de 0-1 aan te tekenen. Een minuut later scoorde ook invaller Nick Kusters met een prima schot, maar het doelpunt werd op advies van de grensrechter afgekeurd wegens vermeend buitenspel. In de slotfase misten Salim Zeroual en Mike Verdonschot beiden nog een kans om de score voor de bezoekers te verdubbelen.

In blessuretijd speelden zich hectische taferelen af. Eerst kreeg RPC-speler Tijn van Vlerken rood na een discriminerende opmerking en meteen daarna volgde er een gele kaart voor teamgenoot Rick Wijnen wegens natrappen! In de slotseconde had Someren het geluk aan zijn zijde toen de bal via de paal in de handen van Maarten Werts belandde. Zodoende hield de Somerense defensie voor de derde keer op rij de nul.

Opstelling SV Someren: Maarten Werts, Koen de Louw, Stijn Kusters, Niels Schweren, Robin van den Aker, Thijs Cortenbach, Mike Verdonschot, Salim Zeroual, Freek van Bussel, Luc Bouwmans (65 Luuk Hoeben), Maico Meulen (75 Nick Kusters).

Verslag: Gerard Slegers
Foto’s: Gerard Verdonschot