Nederlaag Someren brengt spanning terug in tweede klasse F

SV Someren leed tegen EFC zijn tweede nederlaag van het seizoen (2-0).

Daardoor is de competitie in de tweede klasse F weer helemaal open. EFC volgt nu op twee punten en Heeze heeft virtueel nog maar een punt achterstand.

In een teleurstellende topper waren de kansen voor rust spaarzaam. EFC-speler Joni Hooyen kreeg de eerste mogelijkheid, maar Maarten Werts wist de volley te keren.

Na een kwartier spelen, kwam Someren wat beter in de wedstrijd. Luc Bouwmans speelde zich goed vrij en legde terug op Salim Zeroual die hard uithaalde, maar de bal werd door doelman Wouters over het doel getikt. Een minuut later schoot Freek van Bussel de bal uit een vrije trap gevaarlijk op doel. Weer voorkwam de EFC-doelman een doelpunt ten koste van een hoekschop.

In de 39e minuut was de thuisclub dicht bij de openingstreffer. Maarten Werts wist de inzet van Max van Limpt echter met zijn voeten te keren.

Na rust werd het duel spannender en viel er wat meer te beleven voor beide doelen. Robin van den Aker maakte net binnen het strafschopgebied een overtreding, maar zag tot zijn opluchting dat scheidsrechter Koster een vrije trap gaf op de rand van de zestienmeter. Daarna kreeg Someren een aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen. De goed spelende Koen de Louw gaf een geplaatste voorzet op Freek van Bussel, die de bal in vrije positie over het doel schoot. Binnen het uur kopte Stijn Kusters de 0-1 tegen de touwen, maar de treffer werd op advies van de grensrechter geannuleerd wegens vermeend buitenspel. In de tegenaanval werd een EFC-aanvaller binnen de zestien licht aangetikt met een strafschop tot gevolg. Teun van Borrenbergen schoot feilloos raak, 1-0.

Tien minuten voor tijd leek Someren op gelijke hoogte te komen, maar Koen de Louw schoot rakelings over het doel. Meteen daarna counterde EFC via Dennis van Sambeeck naar 2-0. In de slotfase strandde Koen de Louw op doelman Wouters, zodat ook de eretreffer voor Someren uitbleef.

Opstelling SV Someren: Maarten Werts, Koen de Louw, Stijn Kusters, Niels Schweren, Robin van den Aker, Thijs Cortenbach, Mike Verdonschot (69 Joost van der Velden), Salim Zeroual (32 Luuk Hoeben), Freek van Bussel, Luc Bouwmans, Maico Meulen (68 Nick Kusters).

Verslag: Gerard Slegers
Foto’s: Jan van de Broek