Naar aanleiding van de promotie van historica dr. Lia van Zalinge-Spooren, voorheen werkzaam bij de Gemeentelijke Archiefdienst Helmond en later bij het Regionaal Historisch Centrum in Eindhoven, vindt op vrijdag 16 maart in Museum Klok & Peel in Asten een studiemiddag plaats onder de titel ‘Gemeint en Gemeenschap in Peelland’.

Tijdens deze vrij toegankelijke studiemiddag, die de vorm krijgt van een minisymposium, worden inleidingen verzorgd door vier sprekers, die De Peel én de heemkunde een zeer warm hart toedragen.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Zuidelijk Historisch Contact en Museum Klok & Peel.

De sprekers zijn prof. dr. Arnoud-Jan Bijsterveld, bijzonder hoogleraar Cultuur aan de Tilburg University, dr. Lia van Zalinge-Spooren, historica, Piet Snijders, oud-journalist ED en dr. Gerard Rooijakkers, Peel Academie.

Aan de oprichting van de Peel Academie, Centrum voor Peelstudies en Storytelling, een initiatief van Museum Klok & Peel, zal op deze middag tevens aandacht worden besteed.

Het programma begint om 13.30 uur en er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar.

Geïnteresseerden kunnen zich tot donderdag 15 maart 14.00 uur kosteloos aanmelden door een e-mail te sturen naar info@museumklokenpeel.nl.


Trefwoorden: zuidelijk historisch contact gemeint en gemeenschap in peelland gerard rooijakkers piet snijders arnoud-jan bijsterveld lia van zalinge-spooren
Geplaatst

maandag 12 maart 2018 | 12.30 uur

Laatst gewijzigd

maandag 12 maart 2018 | 12.34 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub