Someren leed op zondag 11 maart een gevoelige 2-0 nederlaag tegen naaste achtervolger EFC.

Terugkijkend mag de nederlaag verdiend genoemd worden, maar Someren had ook zomaar de winst kunnen grijpen. Het kreeg immers enkele honderd procent doelkansen, waaruit niet gescoord werd. En het doelpunt van Stijn Kusters - dat de voorsprong voor Someren had betekend - werd ten onrechte afgekeurd op advies van de grensrechter.

Op zondag 18 maart kan Someren zich herpakken in het thuisduel tegen Rood Wit Veldhoven. Met volle inzet en de juiste mentaliteit moet er gestreden worden om de punten op De Potacker te houden. Dat is nodig om de kleine voorsprong op EFC en Heeze te behouden. De uitwedstrijd die Someren in Veldhoven speelde, was een van de betere dit seizoen. In het eerste half uur kon de thuisclub aardig tegenstand bieden, maar daarna slaagde Someren erin om de bal goed in de ploeg te houden, rustig op te bouwen en met plotselinge tempoversnellingen gevaarlijk te worden. Uiteindelijk won Someren de wedstrijd verdiend met 1-4.

In Veldhoven raakten Salim Zeroual en Koen de Louw allebei zwaar geblesseerd, waardoor ze wekenlang uit de roulatie waren. Salim Zeroual viel tegen EFC opnieuw uit met een blessure en datzelfde overkwam Mike Verdonschot. Zij zullen zondag waarschijnlijk ontbreken op het wedstrijdformulier, dus de technische staf kan weer gaan puzzelen. 

Rood Wit Veldhoven staat op de vierde plaats en speelde in de vorige wedstrijd met 1-1 gelijk tegen SC Irene. Zondag zullen ze er ook weer op gebrand zijn om de koploper een of meer punten af te snoepen.

De wedstrijd op sportpark De Potacker begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Verpaalen.

 

 


Trefwoorden: sv someren rood wit veldhoven
Geplaatst

dinsdag 13 maart 2018 | 08.00 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 13 maart 2018 | 08.10 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub