Klimop vervolgt veldcompetitie met thuiswedstrijd

De zaalcompetitie bij het korfbal zit erop.

Korfbalvereniging Klimop uit Asten was al ver voor het eind gedegradeerd. Klimop kon als het ware freewheelend naar het einde. Nu richting de veldcompetitie, waar Klimop een niveau lager speelt en hoger geklasseerd staat.

Omdat de eerste wedstrijd verzet zal worden, hervat Klimop thuis tegen titelkandidaat Movado de competitie. Deze ploeg kwam het vorig jaar in de zaalcompetitie tegen en verloor toen twee keer vrij ruim.

De veldwedstrijd voor de zaal lag dichter bij elkaar. Klimop verloor met slechts 13-10, dus het kan meedoen met de top van de competitie. Movado zal kost wat kost voor de titel gaan en een ruime overwinning willen behalen. Ondertussen moet Klimop er zelf voor zorgen dat het vijfde of hoger eindigt in de competitie om degradatie af te wenden. Er zal dus nog hard genoeg gewerkt moeten worden.

In de laatste ronde van de zaalcompetitie verloor Klimop thuis ruim van DOT. Het begin was niet scherp, waardoor DOT al snel een verschil kon creeëren, dat Klimop onmachtig was recht te trekken. Het hoge tempo van Ossche ploeg en het gebrek aan verdedigende coaching bij Klimop waren de grootste oorzaken hiervan. Van 1-5, naar 4-10, om vervolgens te gaan rusten met 5-13.

Na rust liet DOT wat meer vieren, en dit leverde een leuke tweede helft op met veel doelpunten. Echt dichterbij kon Klimop nooit komen, maar het scoorde goed mee. Dus met toch enigszins een goed gevoel kon Klimop de zaalcompetitie afsluiten ondanks de 14-24 nederlaag.

 


Trefwoorden: dot korfbalbalvereniging klimop klimop
Geplaatst

dinsdag 13 maart 2018 | 08.02 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 05 juni 2018 | 09.11 uur


businessclub