Het saxofoonspel van de eenzame straatmuzikante wordt beantwoord door een timide trombone of een bedaagde bariton, totdat op de aanzwellende muziek, van heinde en verre een bonte verzameling buitenissige muzikanten tevoorschijn komt, om het publiek deelgenoot te laten zijn van een zeldzame reünie van de mysterieuze ‘Notoire Fanfare’.

Terwijl het publiek getuige denkt te zijn van een spetterend concert vol oeroude deunen en opzwepende klanken, blijkt zich tegelijkertijd een subtiele theatervoorstelling op muziek te ontspinnen, waarin een ode wordt gebracht aan La Mama en de slagwerkers tikken krijgen voordat de verliefde solisten elkaar in de armen sluiten.

Tegen de tijd dat het publiek weer met beide benen op de grond is gekomen, blijkt dat de ‘Notoire Fanfare’ is verdwenen zoals ze is gekomen, en dat alleen de herinnering blijft. En het heimwee naar de zojuist beleefde bijna tastbare illusie ...

De ‘Notoire Fanfare’ is een ‘vaste’ straattheatervoorstelling van 40 minuten, gespeeld door een twintigtal spelers, clowns en muzikanten.

Arrangementen: Rogier Monsieur
Muzikale leiding: René Vermaes
Vormgeving: Dini van Griensven
Regie: Toon Maas
Chef de bureau: Freek Meulendijks.

Het muziektheaterproject ‘Notoire Fanfare’ telt zeventien spelers, van verre maar ook van heinde (Someren-Asten) in de personen van Marij van Brussel, Simon Peeters, Jan Verberne, Toon Maas en Thijs Maas.

De laatste repetitie op woensdagavond 16 mei wordt een generale met publiek, op het pleintje voor de bloemenzaak van Lian Engelen.


Trefwoorden: notoire fanfare thijs maas toon maas jan verberne simon peeters marij van brussel
Geplaatst

dinsdag 24 april 2018 | 08.20 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 10 mei 2018 | 10.44 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub