SIRIS.nl

Jack Swaanen benoemd tot pastoraal werker

De bisschop van ’s-Hertogenbosch, mgr. dr. Gerard de Korte, heeft per 1 april drs. Jack Swaanen uit Asten, benoemd tot pastoraal werker van de Franciscusparochie Asten-Someren voor 0,5 fte.

Met deze benoeming wordt Jack Swaanen toegevoegd aan het pastoraal team van de Franciscusparochie voor alle activiteiten rondom catechese en geloofsverkondiging.

De nieuwe pastoraal werker is te bereiken via e-mail j.swaanen@rkfranciscus.nl.

Jack Swaanen is getrouwd, heeft drie kinderen en inmiddels elf kleinkinderen. Hij is geboren in 1958 in Hooge Mierde en viert dit jaar dus zijn zestigste verjaardag,

Jack begon in 2010 met een studie theologie bij de faculteit Katholieke Theologie aan de Tilburg University en hij heeft deze opleiding vorig jaar met een Master afgesloten.

Als pastoraal werker gaat hij zich voornamelijk bezighouden met de begeleiding van de Eerste Heilige Communicanten en vormelingen en hun ouders, catechese voor volwassenen: jong en oud, en tussentijdse catechese.

Binnen de parochie is er ook een protestantse geloofsgemeenschap en daarmee wil hij de contacten intensiveren. In de parochie zijn er natuurlijk ook mensen die zich niet betrokken voelen. Ook voor hen zullen er activiteiten worden georganiseerd om te laten ervaren dat samen geloven een meerwaarde geeft aan het dagelijks leven.

Jack Swaanen: ''Bij deze activiteiten ga ik uit van de geloofsbeleving in onze huidige tijd. Geen zware taal, geen verstikkende regels maar een open houding om met elkaar in gesprek te gaan over wat het betekent om in 2018 gelovig te zijn. De activiteiten zullen daarom een laagdrempelig karakter hebben en het zal zeker geen “zware kost” gaan worden''.