SIRIS.nl

Informatiebijeenkomsten MIRT-Verkenning A67

Op maandag 16 en donderdag 19 april zijn er twee informatiebijeenkomsten van de MIRT-Verkenning A67: één in Brabant en één in Limburg.

Iedereen is welkom om tijdens deze avonden kennis te nemen van de laatste stand van zaken van het onderzoek en het ontwerpproces.

In september 2017 zijn bestuurlijk drie clusters van kansrijke maatregelen vastgesteld die een oplossing kunnen bieden voor de problematiek op de A67. Deze maatregelen richten zich op het verbeteren van de doorstroming en veiligheid op de A67.

Na september is in de zogeheten Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) vastgelegd hoe deze maatregelen in de komende periode nader worden onderzocht en uitgewerkt. Per cluster wordt nu een ontwerp opgesteld, waarna de effecten van de maatregelen in beeld gebracht. Naast de effecten voor het verkeer gaat het daarbij bijvoorbeeld ook om aspecten als natuur, luchtkwaliteit, geluid en duurzaamheid.

Tijdens de informatiebijeenkomsten worden geïnteresseerden geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen van de MIRT-Verkenning. De laatste stand van zaken van het ontwerpproces wordt gepresenteerd en er wordt toegelicht welke bevindingen er zijn gedaan ten aanzien van de Smart Mobility maatregelen.

De informatiebijeenkomsten zijn op maandag 16 april in NH Hotel Geldrop, Bogardeind 213 in Geldrop en op donderdag 19 april in restaurant De Turfhoeve, Midden Peelweg 1 in Sevenum.

Beide bijeenkomsten zijn van 17.00 uur tot 20.00 uur. De plenaire presentatie over de stand van zaken van het ontwerp wordt tweemaal gegeven en start om 17.15 uur en 19.15 uur.