Klimop wacht belangrijk duel met PSV

De veldcompetitie is inmiddels weer begonnen voor de korfballers van korfbalvereniging Klimop uit Asten.

Door de hervorming die gaat plaatsvinden in de competitie is de degradatieregeling dit jaar wat strenger. Wil Klimop handhaven, dan zal het minimaal vijfde moeten worden. De uitwedstrijd tegen PSV op zondag 15 april is daarom een hele belangrijke.

Afgelopen weekend kwamen er verrassende uitslagen voorbij die Klimop niet goed uit kwamen. PSV is geen onbekende tegenstander en Klimop zal alle zeilen moeten bijzetten om de punten mee te nemen naar Asten. De vorige ontmoeting op eigen veld wist Klimop nipt met 12-11 te winnen. PSV won onverwacht van Ready, en daardoor ligt de competitie dicht bij elkaar. Elke wedstrijd is daarom bijna een finale.

Op zondag 8 april speelde Klimop thuis tegen de gedoodverfde titelkandidaat Movado. Ook geen onbekende tegenstander. De uitwedstrijd werd met slechts 13-10 verloren, dus kansen hadden er kunnen zijn voor Klimop.

De start was echter al niet goed. Klimop kwam dan wel op 1-0 voor en kon tot 2-3 nog even mee. Maar het hoge tempo en de hoge druk die Movado gaf was Klimop in de eerste helft al te machtig. Het grossierde in passfouten en de verdedigende arbeid was niet op orde. Al voor rust was de wedstrijd eigenlijk al beslist: 5-12.

Na rust ging Movado gewoon verder met scoren, waar Klimop er niet aan te pas kwam. Langzaam aan speelde Klimop wel wat beter, maar echt tegengas geven kon het nooit. De 7-21 nederlaag die Klimop op eigen veld leed kan maar beter snel vergeten worden.


Trefwoorden: korfbalvereniging klimop klimop psv
Geplaatst

dinsdag 10 april 2018 | 12.55 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 17 april 2018 | 09.01 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub