Stichting Werkgroep Een Aarde in Asten hield op zondag 15 april een vlooienmarkt in en rondom de locatie op de Molenakkers in Asten. Deze markt werd, mede door het mooie weer, erg druk bezocht.

De vele bezoekers kwamen voor curiosa, boeken, elektra, serviesgoed, tassen, schoenen, kleding, linnengoed, meubels, speelgoed en de kleurrijke en geurende voorjaarsplantjes. 

De opbrengst van deze vlooienmarkt wordt gelijkelijk verdeeld over twee goede doelen:

De helft van de opbrengst gaat naar pater Xavier, die onlangs van Someren (waar hij een aantal jaren gewerkt heeft), weer is teruggekeerd naar India. De Een Aarde-donatie zal een bijdrage vormen voor de bouw van de nieuwe basisschool Mother Maria Nursery and Primary school in Kootathupatti, een zeer arme gemeenschap met 95% analfabetisme in het district Salem, in de provincie Tamil Nadu in het Zuiden van India.

De andere helft gaat naar Stichting Nica-Friends uit Asten, die zich inzet om het onderwijs in de sloppenwijken van de stad Granada te verbeteren. Samen met de lokale NGO La Esperanza worden projecten gerealiseerd om ook de armste kinderen aan beter onderwijs te helpen.


Trefwoorden: een aarde stichting werkgroep een aarde vlooienmarkt
Geplaatst

maandag 16 april 2018 | 15.15 uur

Laatst gewijzigd

maandag 16 april 2018 | 16.16 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub