Na een moeizame puntendeling in de Kanaalderby bleek Someren de juiste wedstrijdmentaliteit hervonden te hebben tegen Beerse Boys.

In eigen huis won Someren overtuigend van Beerse Boys. De nipte 1-0 eindstand was geen juiste weergave van de krachtsverhoudingen, want paal en lat stonden een grotere uitslag keer op keer in de weg.

Someren nam vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Schuurmans het initiatief, maar de eerste doelkans was voor de bezoekers. Stijn van Heerbeek zag zijn doelpoging echter stranden op de voeten van doelman Maarten Werts. Daarna werd de thuisclub steeds sterker, maar tegenslag overheerste aanvankelijk. De blauwwitten zagen Luc Bouwmans en Thijs Cortenbach nog voor rust geblesseerd uitvallen en ook in de afronding had Someren pech. Na een snoeiharde knal van Maico Meulen sprong de bal via de onderkant van de lat weer terug in het veld en twee minuten later raakte Mike Verdonschot van dichtbij de paal. Jannes Mulders mikte na een counteraanval voorlangs het Somerense doel en daarna prikte Nick Kusters de bal aan de andere kant rakelings over de lat.

Na de pauze was Someren heer en meester op sportpark De Potacker. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Beerse Boys en de gasten slaagden er niet meer in om nog gevaarlijk te worden. Someren daarentegen reeg de kansen aaneen. Twee doelpogingen van Freek van Bussel eindigden op paal en lat en ook een afstandsschot van Salim Zeroual vond de paal als eindstation. Tien minuten voor tijd kwam de thuisclub eindelijk op voorsprong. Maico Meulen kreeg in het strafschopgebied een stevige bodycheck en de toegekende strafschop werd door Freek van Bussel feilloos binnengeschoten, 1-0. Die 1-0 was ook de eindstand, omdat Stijn Kusters de bal in de slotfase rakelings naast het Beerse doel kopte.

Opstelling Someren: Maarten Werts, Koen de Louw, Stijn Kusters, Niels Schweren, Robin van den Aker, Salim Zeroual, Mike Verdonschot, Thijs Cortenbach (41 Nick Kusters), Freek van Bussel, Luc Bouwmans (14 Luuk Hoeben), Maico Meulen.

Verslag: Gerard Slegers
Foto’s: Jan van den Broek en Gerard Verdonschot

 

 

Geplaatst

maandag 16 april 2018 | 07.41 uur

Laatst gewijzigd

maandag 16 april 2018 | 13.14 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub