SIRIS.nl

Klimop wacht spannende slotfase van competitie

Het gaat korfbalvereniging Klimop uit Asten niet voor de wind.

De degradatiezone komt dichterbij en Klimop moet het nog altijd stellen zonder aanvoerster Marly van Kemenade. Op de hoogte zijnde van de degradatieregeling kan het einde wel eens heel spannend gaan worden. Klimop heeft alles nog in eigen hand, maar dan zal het wel punten moeten gaan pakken.

Op zondag 22 april komt Keep Fit '70 uit Roosendaal op bezoek in Asten. Ook deze tegenstander vecht tegen degradatie en zal er alles aan doen om dit af te wenden. Klimop won de uitwedstrijd met 18-20, maar gaf hierin een grote voorsprong weg die gecreëerd was. Keep Fit staat erom bekend te blijven knokken tot het einde en pas ophoud na het laatste fluitsignaal. Daarnaast heeft Keep Fit in het vervolg op het veld twee indrukwekkende uitslagen neergezet. Klimop is dus duidelijk gewaarschuwd.

Op zondag 15 april trad Klimop in Eindhoven aan tegen PSV. De Eindhovenaren namen vanaf het begin het initiatief, waar Klimop goed kon volgen. Klimop speelde zichzelf hierna steeds te snel vast en had te weinig over in de rebound door de lange PSV-heren. De verdediging had de zaken beter voor elkaar en het was daaraan te danken dat de ruststand van 9-6 nog mogelijkheden bood.

Na rust wilde Klimop gaan terugknokken, maar PSV toonde zich uitermate effectief en zette Klimop eenvoudig met 14-6 aan de kant. Het hoge speltempo was voor Klimop maar moeilijk te volgen. Op vrijwel alle fronten werden de Astenaren dan ook afgetroefd. Wat Klimop ook probeerde, doel treffen wilde maar niet lukken. PSV kon de score nog opkrikken naar een dubbele score van 18-9. Klimop zal nog hard moeten knokken om in de derde klasse te kunnen blijven.