Toneelvereniging De Speledonckers uit Someren brengt de familievoorstelling ‘Belle en het Beest’.

In samenwerking met kinderkoor De Dauwdruppeltjes uit Someren-Eind en hun eigen lichting jeugdcursisten is het een waar spektakel geworden.

De voorstelling zit boordevol zang, dans en levendige personages; geschikt voor alle leeftijden.

Voor wie dit verhaal over ware liefde en innerlijke schoonheid nog niet kent…

Belle (Lois van Wetten) zit het liefst de hele dag met haar neusje in een boek. Ze woont met haar familie in een eenvoudig dorpje vol gekke grieten en houthakkers. Gaston (Ruud van Otterdijk), de stoerste houthakker van het dorp, wil met Belle trouwen. Wanneer Maurice (Thijs Hurkmans), de vader van Belle, voor zaken op reis moet, zoekt hij noodgedwongen onderdak in een kasteel diep in het bos. Maurice wordt gevangen genomen door het Beest (Julius van Boxmeer). Belle volgt het spoor van haar vader en vindt hem in de kelder. Het kasteel blijkt een vervloekt kasteel. Belle neemt in ruil voor haar vaders vrijheid zijn plek in. Als het Beest iemand kan liefhebben en ook liefde terug kan winnen voordat het laatste rozenblaadje valt, zal de betovering van het kasteel worden opgeheven. Als dat niet gebeurt zal hij gedoemd zijn voor altijd een monsterachtig beest te blijven.

Van tedere dialogen tot spetterende massascènes.

De bekendste vertolking van het oude volksverhaal werd in 1756 door Jeanne-Marie LePrince de Beaumont geschreven. De Speledonckers hebben gekozen voor de toneelbewerking van Herman Cogghe.

‘Belle en het Beest’ wordt nog drie opgevoerd en wel op woensdag 16 mei om 19.00 uur, zaterdag 19 mei om 19.00 uur en op zondag 20 mein om 14.30 uur.

De voorstelling duurt ongeveer twee uur en er is een pauze.

Kaarten zijn te koop via www.speledonckers.nl of via de dagkassa en website van De Ruchte.

Kaartjes kosten € 8.


Trefwoorden: karwei asten-someren natuurtheater de donck kinderkoor de dauwdruppeltjes jeugdgroep de speledonckers belle en het beest
Geplaatst

woensdag 02 mei 2018 | 10.13 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 17 mei 2018 | 09.05 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub