SIRIS.nl

Heroes & Champions in Someren

Op dinsdag 1 en woensdag 2 mei vond in Groepsaccommodatie De Hoof in Someren de derde editie van ‘Heroes & Champions’ plaats, een groots tweedaags sportevenement georganiseerd door Stichting Het Vergeten Kind.

Het evenement is speciaal georganiseerd voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar uit multiprobleemgezinnen. Niet elk kind in deze situatie heeft de mogelijkheid om te kunnen sporten en onbezorgd te spelen. Het evenement Heroes & Champions trekt deze kinderen even uit hun moeilijke thuissituatie en laat ze kennismaken met verschillende vormen van sport en spel.

Beide dagen stonden in het teken van sport- en spelactiviteiten; van voetbal en basketbal tot bruggen bouwen en estafette lopen.

De eerste dag eindigde met een heerlijke barbecue met aansluitend een groot feest met dj D-Rashid en een optreden van het duo Sarah & Julia.

Ambassadeur Juvat Westendorp presenteerde de avond en gaf nog een spetterend dansoptreden. De tweede dag was net zo sportief en gezellig. Aan het einde van de dag stapten de kinderen moe maar voldaan de bus in. De kinderen hebben de tijd van hun leven gehad.

Het Vergeten Kind zet zich in voor de ruim 100.000 kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek. Bij ruim 55.000 gaat het zodanig mis, dat thuiswonen niet meer mogelijk is. Als kinderen verwaarloosd en/of mishandeld worden, tekent dit hun verdere leven. Het Vergeten Kind strijdt daarom voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt en organiseert daarom activiteiten die een directe positieve invloed hebben op het leven van kwetsbare kinderen. Zoals bij Heroes & Champions waar de kinderen zich onbezorgd kunnen uitleven, sporten en van de buitenlucht genieten. Zoals elk kind verdient.

Juvat Westendorp: ‘We willen de kinderen het échte sportkamp gevoel geven met Heroes & Champions. Door sporten gaan kinderen ‘uit hun hoofd’ en komt er positieve energie vrij. Juist voor deze kinderen is dat zo belangrijk. Even geen zorgen en angsten, maar plezier maken en vriendschappen sluiten.”