SIRIS.nl

Jarige MS-patiënt Karien wenst veel donaties

Op het verlanglijstje van de oud-Astense Karien Hulshof staan een heleboel donaties.

De jarige MS-patiënt mag 33 kaarsjes uitblazen.

Het is echter geen feest. Karien vecht dag in dag uit tegen de slopende en progressieve vorm van MS.

Op 25-jarige leeftijd kreeg Karien de diagnose Primair Progressieve MS. Een ziekte die de hersenen en ruggenmerg aantast waardoor er blijvende schade ontstaat. Haar gezondheid is de laatste twee jaar enorm snel achteruitgegaan. “Ik kan alleen nog binnenshuis lopen, maar de deur kan ik niet uit zonder rolstoel of scootmobiel.”

Het is voor Karien een dagelijkse opgave om voor zichzelf te zorgen, laat staan voor haar tweejarige zoontje Alexander. “Hij hoort natuurlijk kind te kunnen zijn, te spelen en heen en weer te rennen, maar ik houd hem niet bij en dat is soms gevaarlijk.”

Medicijnen en behandelingen voor haar type MS zijn er niet in Nederland. Daarom vertrekt Karien op 15 mei naar Moskou voor haar laatste redmiddel: een HSCT-behandeling. Helaas wordt de behandeling van 60.000 euro niet vergoed en daardoor zijn de kosten voor haar eigen rekening.

Er is een crowdfunding voor Karien gestart op www.wijstoppenmsvoor.nl.

Inmiddels is er ruim 42.000 euro gedoneerd. Karien hoopt stiekem op een onvergetelijke verjaardag met een stijgende teller, zodat het streefbedrag wordt behaald. “Hopelijk mag ik na de behandeling nog veel verjaardagen vieren met mijn gezin.”

Doneren kan via www.wijstoppenmsvoor.nl.