Samenwerking tussen RSZK en de Zorgboog leidt tot nieuwe impuls

In oktober 2017 tekenden zorgorganisaties de Zorgboog (regio de Peel) en RSZK ZorgProfessionals (regio de Kempen) een overeenkomst voor een intensieve samenwerking op het gebied van geriatrische revalidatiezorg (GRZ). De eerste concrete acties zijn nu zichtbaar.

GRZ is kortdurende revalidatiezorg voor mensen die kwetsbaar zijn, meerdere aandoeningen hebben en die laag belastbaar zijn, meestal ouderen. Het samenwerkingsproject tussen RSZK en de Zorgboog richt zich op het verhogen van de kwaliteit van deze revalidatiezorg. "Samen kunnen we de kwaliteit van de revalidatiezorg voor ouderen een enorme impuls geven en verder ontwikkelen", licht kwartiermaker Bianca Buijck toe. "Via ons onderzoek kunnen we innovatieve revalidatiemogelijkheden ontwikkelen. Dat leidt tot betere en betaalbare geriatrische revalidatiezorg''.

"De eerste concrete acties van het samenwerkingsproject zijn nu zichtbaar. Zo heeft een gezamenlijke programmaraad een visie op geriatrische revalidatiezorg geschreven en is er een zorgpad ontwikkeld. Klinimetrie en indicatoren zijn geïdentificeerd en in samenwerking met brancheverenging Actiz is een landelijk platform opgericht om kennis te delen. Ook is een promovendus aangenomen, Lian Tijsen. Zij gaat onderzoek doen naar het therapeutisch klimaat. Verder is 'eten en drinken in de geriatrische revalidatiezorg' een speerpunt voor de komende jaren."


Trefwoorden: rszk zorgprofessionals de zorgboog
Geplaatst

dinsdag 15 mei 2018 | 10.09 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 15 mei 2018 | 11.12 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub