Thema-avond voor gastouders 'Kinderen en emoties'

De gemeenten Someren en Asten houden op maandag 28 mei, in samenwerking met de GGD, een thema-avond voor gastouders die in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) geregistreerd staan.

De avond vindt plaats in de bibliotheek aan de Kerkstraat 12 in Asten.

Het centrale thema is ‘Kinderen en emoties’. Deze thema-avond biedt u een aantal concrete tips die u direct kunt toepassen als gastouder.

Het programma is als volgt:

19.15 uur - Inloop met koffie en thee

19.30 uur - Opening

19.35 uur - Kinderen en emoties, presentatie verzorgd door gastspreker Lily Mrofcynski; speltherapeut, jeugdzorgwerker en systeem therapeutisch werker.

"Opvoeden is ruimte geven aan emoties en grenzen aan gedrag. Kinderen zitten vol emoties. Deze emoties hebben invloed op hun gedrag. Als opvoeder wilt u graag dat een kind zichzelf mag zijn en ook dat het rekening houdt met zijn omgeving. Maar hoe pakt u dat nou aan?

In deze afwisselende thema-avond krijgt u informatie over hoe dat nou zit met kinderen en emoties als boosheid, angst en verdriet. Waarom hebben we eigenlijk emoties? Waarom zijn ze zo belangrijk en wat moeten kinderen nog leren? En vooral, wat kunt u als gastouder doen om uw kind daarbij te helpen? Deze thema-avond biedt u een aantal concrete tips die u direct kunt toepassen als gastouder."

20.40 uur - Opvoedondersteuners Helma Groenen en Jolanda Brouwers vertellen waarvoor gastouders bij hen terecht kunnen.

21.00 uur - Afsluiting.

Als u belangstelling heeft voor de thema-avond dan kunt u zich vóór 24 mei aanmelden bij Hanny Pelders van de GGD Brabant-Zuidoost via e-mail h.pelders@ggdbzo.nl of tel. 088-0031436.


Trefwoorden: ggd brabant-zuidoost ggd bibliotheek asten lily mrofcynski hanny pelders jolanda brouwers helma groenen
Geplaatst

dinsdag 15 mei 2018 | 12.28 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 29 mei 2018 | 07.57 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub