SIRIS.nl

Alle Klokken Luiden een vernieuwend beiaardfestival der Lage Landen

Op zondag 27 mei wordt in klokkendorp Asten het beiaardfestival der Lage Landen gehouden met bijzondere uitvoeringen en muzikale combinaties van klassieke muziekinstrumenten en reizende beiaarden.

Zo hoort u naast bekende werken ook muzikanten die nieuwe paden inslaan tijdens diverse muzikale combinaties van beiaard met instrumenten als gitaar, harp, accordeon, slagwerk, blaasinstrumenten en stem.

Het festival duurt van 12.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk.

In en om Museum Klok & Peel gaan zeven beiaardiers samen met u 'Alle Klokken Luiden'. Hiervoor zijn maar liefst drie bijzondere mobiele beiaarden naar Museum Klok & Peel getransporteerd; de beiaard ‘Bell Moods’ van Boudewijn Zwart, bekend van onder meer de Amsterdamse Grachtenconcerten, de beiaard van Frank Steijns, die met het Johann Strauss-orkest van André Rieu al meerdere malen de afstand van de aardbol heeft afgelegd, en de ‘Bronzen Piano’ van Bronzen Piano van Anna Maria Reverté en Koen van Assche, het neusje van de zalm op het vlak van beiaardbouw. 

Harmonie St.-Cecilia, het Astens Mannenkoor en accordeonist Otine van Erp spelen samen met de eveneens Astense beiaardier Rosemarie Seuntiëns. Maar er zijn meer musici die hun opwachting maken. Zoals onder andere het Flanders Harp Quartet en Dina Verheyden (sopraan), die tevens leiding geeft aan het handbellenkoor Akabella van de Beiaardschool Jef Denyn uit Mechelen.

Verder staan op het programma workshops en muziektheater.

Bij alle muzikale fijnproeverij en cultuuroverdracht horen natuurlijk ook activiteiten die tevens  voor kinderen interessant zijn. Klok & Peel zorgt dat ze volop aan hun trekken komen. De kinderen - maar ook hun ouders en/of grootouders - wacht zelfs enkele daverende verrassingen in de splinternieuwe museumafdeling Peel aan Zee. Het wordt echt een buitenkansje om de nieuwe aanwinsten gratis te mogen bezoeken.