20.05: Topparty/Jagershuis - Rehband

Finale om de Roman Techno Cup:
20.36: Daan’s - Bij Willem
Gevolgd door de prijsuitreiking.

In de hoofdklasse speelden Daan’s en Jagershuis een aantrekkelijke wedstrijd. In de vierde minuut schoot Maarten Werts uit een moeilijke hoek hard de 1-0 binnen voor Daan’s. In het vervolg van de wedstrijd bood Jagershuis goed tegenstand. Pas in de 24e en 26e minuut lukte het Daan’s om door twee doelpunten van Luc Bouwmans duidelijk afstand te nemen van Jagershuis. Voor Jagershuis is degradatie naar de eerste klasse zo goed als zeker. Met nog een wedstrijd te spelen, drie punten achterstand en een nadelig doelsaldo van -13 ten opzichte van Topparty is dat waarschijnlijk niet meer te voorkomen.

Topparty greep de laatste kans om eventueel via de promotie/degradatiewedstrijd in de hoofdklasse te blijven. Tegen Acfis werd een spannende wedstrijd gespeeld die uiteindelijk in 3-3 eindigde. Hierdoor behaalde Topparty drie punten voorsprong op Jagershuis en zal het doelsaldo van Jagershuis beslissend worden. In de tweede minuut opende Rob Smets de score voor Acfis en drie minuten later maakte diezelfde speler er 0-2 van. Uit een counter stond het in de 7e minuut 1-2 door een doelpunt van Tom van Lieshout. De ontknoping zat in de laatste vier minuten van de wedstrijd. In de 26e minuut trok Dirk Hesius met een puntertje de stand gelijk, 2-2. Twee minuten later schoot Joost van der Velden Acfis weer naar een 2-3 voorsprong. Met een geweldig afstandsschot in de kruising in de 29e minuut zorgde doelman Koen Hendriks voor het gewenste gelijke spel, 3-3.

Het Wapen en Bij Willem stonden voor aanvang van de wedstrijd op een 8e en 9e plek met een punt verschil in het voordeel van Bij Willem. In een plezierige wedstrijd ging het Wapen dik ten onder. Bij Willem won met 2-9. De doelpunten voor het Wapen werden gemaakt door Rob van Santvoort en doelman Jeroen van de Kerkhof met een streep van een schot. Voor Bij Willem scoorden Danny Welten, Stijn Kusters (5x), Niek Smits, Niels Roijakkers en Jan van der Veen.

De Postel begon met een man minder tegen Steenstra en kwam in de derde en vierde minuut op een 0-2 achterstand. Nadat Postel 2 weer compleet was werd het 0-3 voor Steenstra. Postel 2 kwam terug tot 2-3 in de 11e en 13e minuut. Vervolgens werd het 2-5 voor Steenstra in de 13e, 15e en 21e minuut voordat in de 23e en 24e minuut Postel 2 de spanning terugbracht door twee keer te scoren, 4-5. In de slotminuut maakte Steenstra alles duidelijk, 4-6. Voor Postel 2 scoorden Thijs Cortenbach (2x), Tjardo Knapen en Sebastian Ten Bruggen Cate; voor Steenstra Ties Steenstra, Maico Meulen, Justin Hoeben, Wesley van den Boomen en Koen de Louw (2x).

In de eerste klasse kreeg Van Otterdijk niet voldoende spelers op de been en verloor derhalve reglementair met 3-0 van Loomans. Verder kreeg Van Otterdijk drie winstpunten in mindering.

Hurkmans moest aantreden tegen Centersnacks en verloor met 1-6. Bij een 0-4 achterstand redde Ralf Hurkmans de eer voor Hurkmans. Voor Centersnacks scoorde Lars van Dooren vier keer en Tyrone Pelzers twee keer. Hurkmans heeft de 22 wedstrijden erop zitten. Van Otterdijk, staat nu qua punten gelijk met Hurkmans. Alleen het doelsaldo van Van Otterdijk is met -14 beter. Van Otterdijk speelt nog een wedstrijd. Waarschijnlijk is Hurkmans daardoor gedegradeerd en zal Van Otterdijk om promotie of degradatie moeten spelen.

Boetselaers en DeskaMarkt8 speelden hun laatste wedstrijd van het seizoen. Het werd een knappe 1-2 overwinning voor DeskaMarkt8. In de 12e minuut kwam Boetselaers op 1-0 door een doelpunt van Robert Jansen. Twee treffers van teamtopscoorder Jos Hurkmans in de 15e en 24e minuut leverden DeskaMarkt8 de drie punten op.

In de tweede klasse stond bij Van Zoggel 2 tegen Ons Café het kampioenschap op het spel. Ons Café kwam al in de eerste minuut op een 1-0 achterstand. Ons Café deed er alles aan om dit te voorkomen. Van Zoggel 2 had voldoende aan een punt om Bankers voor te blijven. In de 15e minuut vergrootte Sem Leenen de voorsprong voor Van Zoggel 2 tot 2-0. Een minuut later schoot Patrick Meeuws de 2-1 binnen. Het bleef tot het eindsignaal spannend. Van Zoggel 2 is kampioen tweede klasse.

Bleekerven en Zunneke speelden een rommelige wedstrijd met veel balverlies op het middenveld. Er werden weinig kansen gecreëerd en daarom bleef het 0-0. Een terechte uitslag.