SIRIS.nl

Laatste competitiewedstrijd prooi voor SV Someren/NWC

Ook de laatste competitiewedstrijd werd een prooi voor de vrouwen van SV Someren/NWC.

De vrouwen van Someren/NWC hebben met wederom drie punten de competitie goed afgesloten. In Arnhem was de ploeg van Ivo Veltrop met 1-3 te sterk voor Eldenia.

Het was alles behalve hoogstaand voetbal. De lichte blessures, vermoeidheid en de hitte kwamen het spel niet ten goede. Ondanks dat waren de gasten wel de meest gevaarlijke ploeg.

De opbouw van de thuisclub werd vroeg verstoord, waardoor Someren/NWC toch enkele keren gevaarlijk bij het doel van Eldenia kwam. Het was vooral de Gelderse doelvrouw, die haar ploeg in de beginfase op de been hield. Toch was zij in de 24e minuut kansloos na een schitterende aanval. Het was Shauny Regli, die met een perfecte steekbal, Lotte van Mourik de diepte in wist te sturen. Van Mourik kwam oog in oog met de doelvrouw en met een bekeken voorzet wist ze Kim Bankers vrij voor open doel te zetten, die niet faalde en de 0-1 binnen wist te tikken.

Een opsteker voor Someren/NWC, dat op dat moment door eigen toedoen niet lekker stond te voetballen. De passing was niet goed, waardoor er in balbezit niet goed gevoetbald werd en er in deze hitte te veel onnodig strijd geleverd moest worden.

In de 34e minuut was het weer raak. Na een mooie een-twee tussen Kim Bankers en Romy Kuepers was het Kuepers, die een scoringskans kreeg. Ook haar inzet werd gestopt door de keepster. Na deze redding kwam de bal voor de voeten van Lotte van Mourik, die als zo vaak dit seizoen de bal op een schitterende wijze in het Gelderse doel wist te werken. Door dit doelpunt wist de topscorer van Someren/NWC haar totaal op 24 te zetten, wat een enorme persoonlijke prestatie is.

Met deze tussenstand gingen beide teams het kleedlokaal opzoeken.

In de tweede helft werd het spel niet beter, maar er waren wel meer kansen aan beide zijden. Mede door corners, vrije trappen en het onverzorgde voetbal van Someren/NWC kwam ook Eldenia steeds vaker gevaarlijk bij het doel van Iris van Stiphout.

In de 71e minuut wisten de zwartwitten ook de aansluitingstreffer te maken. Een uittrap van Iris van Stiphout belandde in de voeten van een Eldenia-speelster, die zich geen moment bedacht en de bal van grote afstand over Van Stiphout binnenschoot; 1-2. De spanning was weer terug in de wedstrijd.

Van Mourik leek haar tweede van de dag en dus 24e van het seizoen te gaan maken, maar wederom was daar de Eldenia-doelvrouw, die dit wist te voorkomen. Maar ook dit keer was de rebound door haar niet te stoppen. Het was Evi Schellens, die de uitstand van 1-3 op het scorebord wist te zetten.

De competitie is klaar. Met een punten aantal van 42 uit 20 wedstrijden en een doelsaldo van +24 is Someren/NWC op een mooie derde plaats geëindigd.

Over twee weken is de nacompetitie voor een plek in de hoofdklasse. In de eerste ronde treffen de Somerense-Astense vrouwen de nummer 2 van de eerste klasse C. Deze strijd gaat tussen SDO uit Bussum en FC Berghuizen uit Oldenzaal. Laatstgenoemde bezet nu deze plaats en is dus de mogelijke tegenstander.

Woensdag 23 mei is eerst de wedstrijd tegen Sparta/JVOZ in stadion Het Kasteel in Rotterdam.

De aftrap van deze wedstrijd is om 20.00 uur. Het vertrek vanaf De Potacker is om 16.30 uur.

Hiervoor zijn nog enkele plaatsen in de bus.

Aanmelden kan bij Ivo Veltrop.