Op zondag 27 mei werd in klokkendorp Asten het beiaardfestival der Lage Landen gehouden met bijzondere uitvoeringen en muzikale combinaties van klassieke muziekinstrumenten en reizende beiaarden.

De bezoekers hoorden naast bekende werken ook muzikanten die nieuwe paden inslaan tijdens diverse muzikale combinaties van beiaard met instrumenten als gitaar, harp, accordeon, slagwerk, blaasinstrumenten en stem.

In en om Museum Klok & Peel gaven zeven beiaardiers een optreden. Hiervoor waren maar liefst drie bijzondere mobiele beiaarden naar Museum Klok & Peel getransporteerd; de beiaard ‘Bell Moods’ van Boudewijn Zwart, bekend van onder meer de Amsterdamse Grachtenconcerten, de beiaard van Frank Steijns, die met het Johann Strauss-orkest van André Rieu al meerdere malen de afstand van de aardbol heeft afgelegd, en de ‘Bronzen Piano’ van Bronzen Piano van Anna Maria Reverté en Koen van Assche, het neusje van de zalm op het vlak van beiaardbouw. 

Harmonie St.-Cecilia, het Astens Mannenkoor en accordeonist Otine van Erp speelden samen met de eveneens Astense beiaardier Rosemarie Seuntiëns. Verder waren er optredens van het Flanders Harp Quartet en Dina Verheyden (sopraan), die ook leiding gaf aan het handbellenkoor Akabella van de Beiaardschool Jef Denyn uit Mechelen.


Trefwoorden: museum klok en peel alle klokken luiden rosemarie seuntins
Geplaatst

maandag 28 mei 2018 | 15.38 uur

Laatst gewijzigd

maandag 28 mei 2018 | 16.43 uur


businessclub