SIRIS.nl

Klimop sluit seizoen af met thuiswedstrijd

Het zit er bijna op voor de korfballers van Klimop uit Asten.

Op zondag 3 juni wacht de laatste wedstrijd, die thuis gespeeld zal worden.

Het voordeel voor beide ploegen is dat het nergens meer om gaat. Het enige wat nog telt is de prestige en uitgerekend Ready'60 is dan de tegenstander. De ploegen kennen elkaar van haver tot gort. Eerdere jaren leverden vaak wedstrijden op die tot op het scherpst van de snede gespeeld werden. Tijdens de uitwedstrijd heeft Klimop karakter moeten tonen en deed dit ook door een grote achterstand weg te poetsen tot een gelijkspel. De laatste ronde kan dus nog interessant worden.

Op zondag 27 mei speelde Klimop haar laatste uitwedstrijd tegen Ten Donck. De ploeg die erg wisselvallig en onvoorspelbaar was. Een beslissende ronde, want winst betekende definitieve handhaving in de derde klasse. Wellicht afhankelijk van een andere wedstrijd kon dit ook gebeuren, dus het was afwachten en hopen.

Ten Donck gaf er de brui aan wat de veldcompetitie betreft en daar wist Klimop dankbaar van te profiteren. Klimop liep al snel naar een 0-4 voorsprong. In een wedstrijd, die nooit écht een wedstrijd was, wist Klimop constant het initiatief verder vast te houden tot een 6-9 ruststand.

Na rust kwam Ten Donck even gevaarlijk terug tot 7-9. Klimop herstelde op het juiste moment naar 7-12 waarna de wedstrijd gespeeld was. De eindstand was 11-15 en daarmee was handhaving een feit.