Promotiedroom SV Someren spat uiteen na 'Specsaversvergissing'

Na een onnodige nederlaag zit het seizoen er voor Someren op.

In de eerste ronde van de nacompetitie voor een plek in de eerste klasse verloor de equipe van scheidend trainer Jurgen de Haan met 3-2 van Sarto.

Een van de assistenten besliste de wedstrijd door in de slotfase een zuivere buitenspelsituatie over het hoofd te zien, waarna Tim Dominicus de winnende treffer kon scoren.

Zeker in de beginfase mocht Someren niet klagen dat het op een achterstand kwam. Al in de tweede minuut kopte Tom van Beers op de lat, waarna Maarten Werts met een katachtige reflex de rebound tot corner wist te verwerken. In de achttiende minuut was het dan toch raak toen spits Bram van Eijden profiteerde van een dekkingsfout bij Someren: 1-0. Enkele minuten later hield Maarten Werts zijn team met een uitstekende redding op de been.

Halverwege de eerste helft kantelde de wedstrijd. Na ruim een half uur spelen, kwamen de gasten op gelijke hoogte toen Koen de Louw na een prima pass van Luc Bouwmans doeltreffend afrondde: 1-1. Twee minuten later wist doelman Villevoije met de voet een treffer van Salim Zeroual te voorkomen. Ook een gevaarlijke inzet van Wesley van den Boomen werd uitstekend gepareerd door de Tilburgse goalie.

De tweede helft was amper begonnen toen Koen de Louw opnieuw het doel trof. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Daarna werden beide ploegen steeds voorzichtiger en waren er nauwelijks nog doelkansen. Na ruim een uur spelen, was Koen de Louw opnieuw dichtbij een treffer. Hij kopte een diepe bal over de doelman heen rakelings naast het doel.

Tien minuten voor het eindsignaal kreeg Someren een strafschop toen een schot van Nick Kusters in de zestien met de hand geblokt werd. Salim Zeroual scoorde: 1-2. Lang kon Someren niet genieten van de voorsprong, want amper zestig tellen later kopte Van Eijden zijn tweede treffer van de middag binnen: 2-2. Daar waar iedereen al aan een verlenging dacht, was het Dominicus die in blessuretijd Someren in rouw dompelde. Na een ‘Specsaversvergissing’ van de grensrechter werd het uiteindelijk 3-2 voor Sarto.

Scheidsrechter De Loos liet na het doelpunt nog minutenlang doorspelen, maar schoten van invaller Freek van Bussel en Mike Verdonschot misten het doel op een haar na. Zodoende werd de eerste ronde van de nacompetitie voor Someren ook meteen het eindstation.

Opstelling SV Someren: Maarten Werts, Robin van den Aker (46 Joep Swinkels), Wesley van den Boomen, Mike Kusters, Niels Schweren, Luuk Hoeben, Mike Verdonschot, Salim Zeroual, Koen de Louw, Luc Bouwmans, Nick Kusters (85 Freek van Bussel).

Verslag: Gerard Slegers
Foto’s: Gerard Verdonschot