Klimop eindigt jaar met overwinning

Korfbalvereniging Klimop uit Asten heeft een lang en zwaar jaar afgesloten met de derde plaats in de veldcompetitie en een overwinning in de laatste speelronde. Het won thuis nipt met 11-10 van Ready'60.

 

Een wedstrijd die nergens meer om ging. Ready was al definitief tweede, Klimop definitief derde. Enkel de eer stond op het spel voor beide ploegen. En vastberaden om een goed resultaat te halen waren de ploegen allebei.

Volledig op de hoogte van elkaars aanvalsspel begonnen beide teams vooral verdedigend sterk, waardoor er weinig doelpunten vielen. Ready opende de score, Klimop nam over. Klimop wist dat Ready veel over de dames speelde en had dit heel goed in de smiezen. Dat was maar goed ook, want de laatste weken hadden de Limburgers indrukwekkende aantallen doelpunten gehaald. Omdat Klimop er in de de eigen aanval weinig tegenover kon zetten was er een schamele ruststand van 5-6 te zien in Roermonds voordeel.

In de tweede helft maakte Klimop direct gelijk. Ready bleef het initiatief houden tot een 8-8 tussenstand. Wachtend op een gat in de verdediging kreeg Klimop een opgelegde kans om weer op voorsprong te komen en pakte deze kans dan ook: 9-8. Ready mocht wederom gelijk maken. De spanning begon toe te nemen met de wegtikkende tijd. Klimop vond als eerste een gaatje en mocht een 11-9 voorsprong aantekenen. Ready sloeg nog één keer terug, maar de tijd was nog te kort om op gelijke hoogte te komen. Zo sloot Klimop een lang en heel zwaar jaar af met een overwinning die de ploeg veel goed doet.


Trefwoorden: korfbalvereniging klimop klimop
Geplaatst

dinsdag 05 juni 2018 | 08.11 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 05 juni 2018 | 09.17 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub