SIRIS.nl

Weekoverzicht op SIRIS-tv

SIRIS-tv zendt op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli het weekoverzicht uit, een overzicht van de filmpjes die afgelopen week uitgezonden zijn. Het SIRIS-weekoverzicht wordt in twee delen uitgezonden: deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 8.00, 10.00, 20.00 en 22.00 uur.

Het programma deel 1:

20e Spel Zonder Grenzen:

Op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 juni werd op het evenemententerrein aan de Lienderweg in Asten voor de twintigste keer Spel Zonder Grenzen gehouden. Het ging er fanatiek aan toe. 

Slotconcert 'Muziek in de Klas' op de Mariaschool:

De Mariaschool en De Ranonkel in Someren zijn bezig geweest met muziek in de klas.
Leden van Muziekvereniging Somerens Lust leerden de leerlingen, die hiervoor zelf hebben gekozen, muzieknoten lezen en een instrument bespelen. De lessen werden afgesloten met een optreden waarin de kinderen lieten zien dat ze als klein orkest kunnen samenspelen. Dat gebeurde op woensdag 27 juni op de Mariaschool.

Ingebruikname fietspad Meijelseweg:

Het fietspad aan de Meijelseweg in Heusden is klaar, mede dankzij subsidie van de Provincie Noord-Brabant. Op woensdag 27 juni nam wethouder Theo Martens het fietspad officieel in gebruik.

Vrijdagmiddagborrel bij 20e Spel Zonder Grenzen:

Op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 juni werd op het evenemententerrein aan de Lienderweg in Asten voor de twintigste keer Spel Zonder Grenzen gehouden. Het evenement begon met een vrijdagmiddagborrel waar naast de vrijwilligers van de eerste tien edities ook ondernemers uit Asten, Someren en Deurne uitgenodigd waren.

Bezoek burgemeester en wethouder aan hertenkamp Someren:

Op woensdag 20 juni brachten burgemeester Dilia Blok en wethouder Louis Swinkels een bezoek aan het hertenkamp in het Slievenpark in Someren. Ze zagen met eigen ogen wat er nog allemaal moet gebeuren.

Gemeentenieuws - zwembad De Diepsteeckel:

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren aandacht voor openluchtzwembad De Diepsteeckel in Someren. Ook in de zomervakantie kunt u daar natuurlijk terecht. Wethouder Guido Schoolmeesters en bedrijfsleider René van Haandel vertellen over de activiteiten bij het zwembad.

Het programma deel 2:

16e Eurosjopper Festival in Lierop:

In Lierop werd op zaterdag 23 juni het 16e Eurosjopper Festival gehouden. Op het terrein aan het Piet Cortoomswegske traden bijna dertig bands op voor een uitverkocht zandveld.

Pofneus bier op Eurosjopper Festival:

Tijdens het 16e Eurosjopper Festival in Lierop werd een nieuw speciaal bier gepresenteerd; de Pofneus. Peter Hurkmans en Arjan Bakermans weten er alles van.

Worst voor de zusters Clarissen:

Op donderdag 21 juni bezocht het bestuur van JOEK-Kennedymars Someren de Zusters Clarissen in Huize Witven in Someren. Volgens traditie bezorgde het bestuur van de Kennedymars hen een worst, waarna zij gaan bidden voor mooi weer tijdens het Kennedymarsweekend van 7 en 8 juli.

Opheffing hartpatiëntenvereniging Hartentroef:

Hartpatiëntenvereniging Hartentroef Asten-Someren heft zich met ingang van 1 augustus op. De activiteiten van Hartentroef gaan gewoon door. Dat werd op woensdag 27 juni vertelt bij Onis Welzijn in Asten.

Fotoexpositie 'Brabant Celebrates Food':

Dit jaar draagt Noord-Brabant de titel ‘European Region of Gastronomy’ en deelt deze met Galway in Ierland. Een titel die past bij een provincie met een lange historie van voedselinnovatie en een rijke gastronomische traditie. Rondom dit thema zijn basisschool het Talent, het Varendonck College in Asten en Hogeschool De Kempel in Helmond een samenwerkingsproject gestart. De studenten van De Kempel verzorgden een workshop fotografie op het Varendonck College. De gemaakte foto’s worden geëxposeerd in het centrum van Asten. Op vrijdag 22 juni werd de expositie geopend.

Heringerichte Wolfsberg in Asten geopend:

Wethouder Theo Martens opende op vrijdag 22 juni de heringerichte Wolfsberg in Asten. Als openingshandeling voorzag de wethouder, samen met buurtbewoners, alvast een plantvak van planten.

Opening kermis Someren-Eind:

Van vrijdag 22 tot en met maandag 25 juni was het kermis in Someren-Eind. Een nieuw opgerichte werkgroep had, samen met kermisorganisator Pierre Swinkels, de kermisexploitanten en met de lokale ondernemers, er flink de schouders onder gezet om een speciaal kermisprogramma aan te bieden. Op vrijdag 23 juni werd de kermis geopend door wethouder Louis Swinkels.

Asten Nu - Nieuw gemeenschapshuis Asten:

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, vertellen wethouder Janine Spoor en projectleider Dietmar Schrijnemakers over het nieuwe gemeenschapshuis. Na hard werken achter de schermen aan de voorbereidingen voor een gemeenschapshuis vindt er op donderdag 5 juli een startbijeenkomst plaats in De Klepel.