Op weg naar een energieneutraal huis met ZummerePower

We spreken van een energieneutraal huis wanneer er op het eigen perceel evenveel duurzame energie opgewekt wordt als er in een jaar verbruikt wordt.

Dit betekent tevens dat fossiel aardgas uit de woning verdwijnt en het huis duurzaam wordt verwarmd. Door het dichtdraaien van de gaskraan in Groningen wordt dit voor iedereen in de nabije toekomst noodzaak. Maar hoe doe je dat?

Nieuwe woningen zoals in de nieuwe woonwijk De Groote Hoeven in Someren worden weliswaar gasloos gebouwd maar ook met de meer dan 7.000 overige huishoudens in de gemeente Someren moet uiteindelijk iets gebeuren.

Urgenda (landelijke organisatie voor duurzaamheid en innovatie) stelt dat er voor elke woning een oplossing beschikbaar is, toegesneden op het huis en de wensen van de bewoners. Afhankelijk van het type woning kost het energieneutraal maken circa € 35.000. Dit bedrag betaalt een gemiddeld huishouden momenteel in vijftien jaar aan energiekosten.

Als u hierover meer wilt weten, kijk dan eens op www.urgenda.nl/themas/bouw/energieneutrale-huizen.

Het enthousiasme is er, net als de techniek. Veel duurzame technieken hebben een lange ontwikkeling doorgemaakt en zijn volwassen, maar worden nog niet op grote schaal bij elkaar gebracht in één huis. Energiecoöperatie ZummerePower wil samen met enthousiaste inwoners bestaande initiatieven verzamelen en de goede voorbeelden inzetten in Someren en daarmee anderen ontzorgen.

Heeft u vragen, ideeën of tips neem dan contact op via info@zummerepower.nl

 

.

Huizen energieneutraal maken kunnen we niet alleen, dus laat het ZummerePower weten als u samen met ZummerePower aan de slag wilt!


Trefwoorden: urgenda energieneutraal zummerepower
Geplaatst

dinsdag 10 juli 2018 | 08.25 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 11 juli 2018 | 09.47 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub