Helen, Vojtech en Felix liepen Kennedymars voor Joshua

Helen Vereijken, Vojtech Hovorska en Felix Kofi Aakre Ninson hebben de 56e Kennedymars met succes uitgelopen.

Hun doel was om geld in te zamelen voor hun gezamenlijke vriend Joshua Verhoeven. Vojtech en Felix waren hiervoor speciaal uit Noorwegen (waar zij wonen) overgekomen.

Helen, Vojtech, Felix en Joshua leerden elkaar kennen in december 2016 tijdens een Winterexperienceweek met Wim Hof in Polen waar zij een week adem-, meditatie- en koudetraining hebben gehad.

In 2010 kwam Joshua Verhoeven (35), na jaren ziek zijn, thuis te zitten. Diagnose: chronische Lyme en co-infecties, waaronder Bartonella. Het betekende het einde van zijn eenmanszaak. Joshua had een verzekering, maar die erkent niet dat Joshua ziek is en betaalt niets uit. Dus naast ziek zijn, ook geen inkomen meer.

Sindsdien speelt het leven van Joshua zich voor zo'n 80% voornamelijk af in bed of op de bank met zenuw-, bot-, en spierpijn, extreme vermoeidheid, inspanningsintolerantie, gewrichtsklachten, neurologische klachten en ga zo maar door.

Daarom zetten Helen Vereijken, Vojtech Hovorska en Felix Kofi Aakre Ninson zich in om te proberen een bijdrage te leveren aan de € 35.000, die Joshua nodig heeft voor een baanbrekende behandeling bij dr. Klinghardt van het Sophia Health Institute in Seattle, Amerika of een behandeling in Duitsland. Daar zijn ook goede verhalen over. De behandelingen worden niet vergoed door de zorgverzekering.

De drie Kennedymarsdeelnemers hebben met een poster op hun rug gelopen met korte tekst en uitleg, waardoor zij met mensen in gesprek konden gaan. Tijdens de mars zijn een aantal wandelaars en kijkers langs de weg zo fantastisch geweest om een kleine bijdrage te geven in de vorm van muntjes. Zo hebben zij toch maar mooi € 56,70 extra opgehaald.

Een aantal mensen had geen geld op zak maar heeft beloofd alsnog een donatie te doen via banknummer NL16RBRB0939699079 t.n.v H.M. Vereijken o.v.v. Be(e) Free. 

 


Trefwoorden: ziekte van lyme kennedymars felix kofi aakre ninson vojtech hovorska joshua verhoeven helen vereijken
Geplaatst

dinsdag 10 juli 2018 | 12.16 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 11 juli 2018 | 15.38 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub