Werving verdiepingstour VN-verdrag Handicap

Wist je dat het VN-verdrag Handicap gaat over meer dan alleen (fysieke) toegankelijkheid?

Vind je het interessant om meer te leren over het VN-verdrag? Wil je samen met anderen praten over onderwerpen als vooroordelen, eigen regie en discriminatie? En wil jij bijdragen aan het vergroten van kennis over het VN-verdrag? Kom dan naar de verdiepingssessie op donderdag 16 augustus in Someren. Sinds 2016 is het VN-verdrag Handicap van kracht in Nederland. Daarin staat dat Nederland de positie van mensen met een beperking moet verbeteren. De inbreng van mensen met een beperking is onmisbaar in de uitwerking van het VN-verdrag.

Om te zorgen dat in de uitwerking van het VN-verdrag de nadruk niet alleen komt te liggen op (fysieke) toegankelijkheid organiseert de Alliantie VN-verdrag tien verdiepingssessies waarin het gaat over bijvoorbeeld keuzevrijheid van mensen met een beperking, gelijke kansen of discriminatie. Met de uitkomsten van de verdiepingstour wordt een training voor ervaringsdeskundigen ingericht.

De eerste verdiepingssessie wordt georganiseerd samen met degGemeente Someren op 16 augustus van 17.00 tot 21.00 uur. De sessie vindt plaats in gemeenschapshuis De Weijers aan de Ter Hofstadlaan in Someren.

Inwoners van de gemeente Someren én uit de regio zijn welkom. U kunt zich aanmelden tot uiterlijk 9 augustus via VNproject@iederin.nl.

Meer info: iederin.nl/themas/recht-en-inclusie/vn-verdrag/.


Trefwoorden: de weijers verdiepingstour vn-verdrag handicap
Geplaatst

woensdag 08 augustus 2018 | 10.48 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 18 augustus 2018 | 11.48 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub