SIRIS.nl

Feest buurthuis De Smelen 25 jaar en buurtschap Sluis 13 70 jaar

Op Sluis 13 in Someren-Eind was het op vrijdag 17 augustus feest vanwege het feit dat buurthuis De Smelen 25 jaar en buurtschap Sluis 13 niet minder dan 70 jaar bestaan.

Het zilveren jubileum van buurthuis De Smelen werd gevierd met een feestavond op het buitenterrein van De Smelen. Bewoners, oud-bewoners en andere sympathisanten genoten daar van de Big Fun Band uit Someren-Eind, die de avond muzikaal opluisterde.

Voor het optreden werden vier mensen in het zonnetje gezet die aan de wieg stonden van het buurthuis: Mies Hendrikx, Henk Vestjens, Piet Geraerts en Fons Aelberts.

Buurthuis De Smelen werd gevestigd in het gebouw van de school op Sluis 13 die in 1992 wegens een tekort aan leerlingen werd gesloten. De beheerder van het buurthuis, die 25 jaar geleden werd aangesteld, Piet Geraerts is dat nu nog steeds.

Het buurthuis werd met kerstmis 1993 in gebruik genomen. De officiële opening was op 18 maart 1994. Het gebouw dateert uit 1948, het eigenlijke ontstaan van buurtschap Sluis 13 dus 70 jaar geleden. Vandaar dat er besloten werd om 2018 aan te merken als jubileumjaar.

Alle activiteiten in en rondom het buurthuis worden tot op de dag van vandaag nog steeds ingevuld door vrijwilligers.