SIRIS.nl

Gezellige eerste Zummer Park in Someren

JOEK Someren hield op zondag 2 september voor het eerst Zummer Park.

Zon, relaxte mensen, goede muziek, plezier, een perfecte sfeer en het groen van het Slievenpark: dát was de eerste editie van Zummer Park.

Middels een eenvoudige setting werd het prachtig gelegen Slievenpark omgetoverd tot relaxzone. Verspreid over de middag hebben meer dan duizendmensen het park bezocht. “Dit was wat we wilden bereiken, een evenement waar jong en oud zich prettig voelt”, aldus één van de organisatoren, Jeannie Coopmans. “Echt een geslaagde middag. We gingen uit van 350 bezoekers en het werden er drie keer zoveel!”

Met optredens van kinderkoor Quintessens, The Musquettes, The Flying Deers en de relaxte muziek van DJ Beschuitfluiter werd de sfeer bereikt die Zummer Park wilde uitstralen. Het bleek een schot in de roos. Om 12.00 uur stroomde het park vol met mensen, jong en oud. Twee foodtrucks zorgden voor allerlei lekkers voor de bezoekers zoals soep, broodjes, crêpes en koffie met gebak.

De vele kinderen vermaakten zich uitstekend. Zo kon men leren breien onder begeleiding van de dames van ‘t Weverke en werden de krachtstokken druk beschilderd en versierd. Ook de soktopus was populair. Er zijn er honderden gemaakt en mee naar huis genomen.
De wat oudere kinderen zochten het hele park door om zo de speurtocht, met allerlei opdrachten, tot een goed einde te brengen. Daarnaast verzorgde Leo Hurkmans aan alle geïnteresseerden een rondleiding door het hertenkamp.

Een tweede editie van Zummer Park komt er en wel op zondag 1 september 2019.