In Lierop ging op zondag 2 september de derde Tour der Ongeschoren Benen Classic van start.

Er stond een indrukwekkend deelnemersveld aan het vertrek van deze toertocht met diverse bekende artiesten en oud-beroepswielrenners. 

Honderden belangstellenden keken op sportpark De Renkant naar de presentatie van de deelnemers door de bekende wielerspeaker Cees Maas.

De renners kwamen een voor een hun handtekening zetten voor het vertrek van de 110 km lange toertocht. Zo waren daar Guus Meeuwis, René Froger, Rob Scheepers, Leo Alkemade, leden van Pater Moeskroen en Rowwen Hèze. Onder de oud-wielrenners bevonden zich Peter Winnen, Erik Breukink, Steven Rooks, Eddy Bouwmans, Jacques Hanegraaf, de broers Jan, Piet en Fons van Katwijk, Jan Krekels en Toine Poels. Ook zo'n twintig Lieropse toerfietsers maakten deel uit van het peloton.

Burgemeester Dilia Blok gaf het startschot voor de toertocht. Na een lus door Lierop fietsten de renners naar de Cauberg in Valkenburg, gevolgd door een karavaan bestaande uit ploegleiderswagens van o.a. Ti-Raleigh, Panasonic, Sauna Diana, Mars-Flandria en LottoNL-Jumbo. 

De toerrijders deden vijf uur over de 110 km met een tussenstop van een uur in Susteren. Niet iedereen haalde de finish. Voor Guus Meeuwis, René Froger en enkele anderen waren de klimmetjes er net iets te veel aan.


Trefwoorden: tour der ongeschoren benen classic rob scheepers steven rooks erik breukink peter winnen rene froger guus meeuwis
Geplaatst

dinsdag 04 september 2018 | 16.55 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 17 oktober 2018 | 20.21 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub