SIRIS.nl

Laatste eucharistieviering St. Jozefkerk

Op zondag 23 september zal om 11.00 uur voor de laatste keer een eucharistieviering worden gehouden in de St. Jozefkerk in Someren-Heide.

Gedurende bijna 82 jaar zijn in Someren-Heide vieringen gehouden: de eerste 24 jaar vanaf de inzegening op 21 december 1936 in de houten noodkerk en vanaf 20 maart 1961, nu ruim 57 jaar, in de huidige karakteristieke St. Jozefkerk.

Maar de tijden zijn veranderd, prioriteiten liggen bij andere activiteiten, de behoefte aan kerkbezoek is verminderd en dat brengt aanpassingen met zich mee voor de katholieke kerk.

Het besluit om de St. Jozefkerk op termijn te sluiten was al in 2014 uitgesproken; nu wordt overgegaan tot daadwerkelijke sluiting.

Deze laatste viering wordt voorgegaan door kapelaan Harold van Overbeek en muzikaal verzorgd door het Jozef-Pauluskoor, vocal group Heart & Soul en muziekvereniging Someren-Heide.

Vervolgens wordt onder begeleiding van de muzikale klanken van de muziekvereniging het St. Jozefbeeld overgebracht van de kerk naar de St. Jozefkapel waar het een nieuwe plek krijgt.

Ter afsluiting zijn alle aanwezigen welkom in gemeenschapshuis De Bunt waar onder het genot van een kopje koffie nog kan worden teruggeblikt middels foto’s op het katholieke verleden.