Bijenhoudersvereniging St. Ambrosius uit Asten vindt, naast het honingbijen houden, ook educatie aan de gemeenschap en de jeugd in het bijzonder een erg belangrijke taak.

Daarom is er binnen de vereniging een werkgroep opgericht die elk jaar verschillende schoolklassen ontvangt bij de bijenhal.

De schoolkinderen krijgen een educatief programma voorgeschoteld waarbij ze meer te weten komen over het leven van de honingbij, maar ook over de wilde bijen en natuur in het algemeen. 

Op woensdag 12 september ontving St. Ambrosius het 200e schoolkind van dit jaar bij de bijenhal en dat was Suus Hurkmans van de Astense Lambertusschool.

Dit is was Suus schreef:

orige week gingen we met de klas naar de bijenhouder.
Ik was de 200e bezoeker en kreeg een pot honing. 
Toen we aankwamen gingen we eerst naar binnen en keken we een korte film over bijen.
Toen wist je al veel meer over de bijen.
Daarna gingen we een soort kleine activiteiten doen. Zoals in het bos kijken, de koningin zoeken in de bijen kast en honing proeven. Naast dat ik een prijs had gewonnen werd ik helaas ook gestoken door een bij. Ook was SIRIS er en werd ik geïnterviewd. 
Op het laats gingen we ook nog het Ren je rot-spel doen waarmee je ook nog een potje honing kon winnen. Ik vond het heel leuk.

Groetjes, Suus.


Trefwoorden: bijenhoudersvereniging st-ambrosius suus hurkmans
Geplaatst

donderdag 13 september 2018 | 14.12 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 21 september 2018 | 08.40 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub