Informatieavond GGD over poepproblemen bij kinderen

Problemen met broekpoepen bij kinderen komen vaker voor dan gedacht en worden vaak van kwaad tot erger.

Met de juiste aanpak is dit probleem thuis goed te verhelpen. Daarom houdt de GGD Brabant-Zuidoost op dinsdag 2 oktober een informatieavond voor ouders van kinderen met poepproblemen.

Het ophouden van de plas en poep hebben we allemaal moeten leren. Op het moment dat kinderen naar de basisschool gaan, zijn de meeste kinderen zindelijk overdag en ‘s nachts. Bij ongeveer 7% van de 4- tot 7-jarigen komt broekplassen nog voor. Broekpoepen bij ongeveer 1 tot 3% van de kinderen vanaf 4 jaar. Problemen met zindelijkheid kunnen een grote impact hebben voor zowel het kind als de ouders/verzorgers.

De GGD Brabant-Zuidoost houdt op 2 oktober, samen met gespecialiseerde ziekenhuispoli’s, een informatieavond over broekpoepen. Op deze avond krijgt u achtergrondinformatie over dit probleem. Ook bespreken ze de verschillende manieren en praktische tips om het broekpoepen aan te pakken.

De informatieavond vindt plaats in Centrum Hofdael, Molenstraat 23 in Geldrop. Vanaf 19.45 uur is de inloop en om 20.00 uur start de avond, die tot ongeveer 22.00 uur duurt. De kosten voor deze avond zijn € 3.

Wilt u de informatieavond bijwonen? Meld u dan aan via www.ggdbzo.nl.

 


Trefwoorden: centrum hofdael
Geplaatst

donderdag 13 september 2018 | 15.38 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 03 oktober 2018 | 09.06 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub