Op zondag 7 oktober wisten de muzikanten van de slagwerkgroep van Muziekvereniging Someren-Heide onder leiding van dirigent Ronald Gerards voor de derde achtereenvolgende keer het Slagwerkfestival van de Kleine Kring te winnen.

Dat betekent dat de wisselbeker voorgoed in de prijzenkast van Muziekvereniging Someren-Heide mag blijven staan.

Naast een andere Kleine Kring-beker, want het is al de tweede keer dat deze slagwerkgroep driemaal achtereen dit festival weet de winnen.

De juryleden Jo Zinzen en Jos Stoffels beoordeelden in De Einder in Someren-Eind in totaal vijf korpsen. De slagwerkers van Muziekvereniging Someren-Heide wisten met hun optreden 87,25 punten te behalen.

De tweede plaats was voor slagwerkgroep Philharmonie uit Leende met als dirigent Patrick Smeits. Derde werd het slagwerkkorps van fanfare De Heerlijkheid uit Sterksel. Dit korps staat eveneens onder leiding van Ronald Gerards.

De muzikanten uit Someren-Heide voerden o.a. ‘Still haven’t found what I am looking for’ uit, een hit van de popband U2. Eigen lid Jeroen van den Eerenbeemt maakte er een arrangement voor slagwerkinstrumentatie en gitaar van. Het nummer werd begeleid door zang van Anne van de Moosdijk, Douwe Eijsbouts en zang/gitaar van Stefan van Zoggel. De jury was zeer lovend over de vocale inbreng bij dit nummer. Ook hadden de juryleden veel waardering voor o.a. de techniek, de sfeer en de muzikaliteit die in het gehele programma te beluisteren was. Er werd gesproken over een goed korps met zeer veel mogelijkheden.


Trefwoorden: muziekvereniging someren-heide slagwerkfestival kleine kring
Geplaatst

dinsdag 09 oktober 2018 | 15.00 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 09 oktober 2018 | 16.00 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub