SIRIS.nl

Finale playbackwedstrijd Kansplus ASD

Twaalf individuele playbackers of groepen gaan op zaterdag 3 november met elkaar de strijd aan tijdens de finale van de playbackwedstrijd van Kansplus Asten-Someren-Deurne.

De 18e editie vindt, net als voorgaande jaren, plaats in Zalencentrum Centraal in Someren.

Op muziek van onder andere The Rolling Stones, Willeke Alberti, De Alpenzusjes, André Hazes, Kinderen voor Kinderen en André van Duin wordt geplaybackt.

Een jury, bestaande uit Franca van der Weerden, Eduard Wijlaars en Ad van Seggelen, beoordeelt de optredens. De winnaar ontvangt de Henk Hoeben Wisseltrofee.

Voordat de deelnemers hun playback-act brengen, gaan ze bij het pannenkoekenrestaurant De Coeckepanne in Lierop eten. Om 12.00 uur worden de deelnemers door oldtimerclub O.T.V. opgehaald, om in oldtimers via een tocht door Lierop, Asten, Heusden en Someren naar de zaal gebracht te worden.

Ze komen rond 13.00 uur bij Hotel Centraal aan. Daar krijgen de finalisten een feestelijk ontvangst en lopen zij over de rode loper naar binnen.

Vanaf 13.00 uur is er muziek van de hofkapel van CV De Meerpoel en vanaf 13.30 uur beginnen de optredens.

Tijdens de pauze is er een gastoptreden van Dirk en van Daan. Rond 17.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats, waarbij de wethouders Theo Maas en Louis Swinkels aanwezig zullen zijn.

De middag wordt gepresenteerd door Ruud Meeuws.

Tijdens de finale reikt prins Niels Rooijakkers de 'Geef nooit op'-prijs uit aan één van de afvallers in de voorronde: Jan-Willem van der Schouw.