Het duurde even, maar SV Someren had op zondag 28 oktober eindelijk zijn eerste drie punten in een uitwedstrijd te pakken.

In Veldhoven werd RKVVO na een goede tweede helft met 1-3 verslagen. Bij rust stond de ploeg van Dominik Vergoossen nog met 1-0 achter.

Op zondag 4 november neemt Someren het op tegen EFC uit Eersel, een bekende tegenstander en de nummer vijf van de tweede klasse F. Someren heeft hetzelfde puntenaantal en staat op de zesde plaats. Van beide teams werd in het begin van het seizoen verwacht dat ze in de bovenste regionen van de ranglijst zouden meedraaien. Met drie overwinningen en even zoveel nederlagen staan Someren en EFC momenteel in de subtop.

Er zijn veel overeenkomsten tussen beide verenigingen. De voetbalfilosofie van Someren en EFC is vrijwel identiek. De eerste elftallen troffen elkaar de laatste jaren niet alleen in competitiewedstrijden, maar ook regelmatig in de nacompetitie, waarin gestreden werd om promotie naar de eerste of degradatie naar de tweede klasse. De vaandelteams zijn aan elkaar gewaagd en het is moeilijk om een uitslag te voorspellen, want winst of verlies liggen vaak dicht bij elkaar.

Een overwinning kan Someren verder brengen naar de top van de tweede klasse F. Om 14.30 uur zal scheidsrechter Van de Rijt het eerste fluitsignaal laten klinken op sportpark De Potacker.


Trefwoorden: sv someren efc
Geplaatst

dinsdag 30 oktober 2018 | 08.13 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 30 oktober 2018 | 08.17 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub