De toeschouwers kregen bij SV Someren-EFC een vermakelijke wedstrijd voorgeschoteld, waarin met veel inzet gestreden werd.

Halverwege ging de thuisclub met 1-0 aan de leiding door een doelpunt van Koen de Louw. Na rust kopte Mike Verdonschot Someren op 2-0. Jeroen Hakkens bracht EFC al snel terug in de wedstrijd met een benutte strafschop, maar verder kwamen de Eerselnaren niet.

In de beginfase speelde Someren net iets feller dan EFC en de eerste kansen waren voor de thuisclub. In het eerste kwartier kregen de blauwwitten twee mogelijkheden om de score te openen. Een voorzet van Koen de Louw op de vrijstaande Mike Verdonschot was echter niet nauwkeurig genoeg en oog in oog met Freek van Bussel kwam EFC-doelman Theuws als winnaar uit de strijd.

Geleidelijk aan slopen er meer slordigheden in het spel van Someren en EFC kon daar via Samim Yusofi bijna van profiteren. De eerste keer bracht Niels Schweren redding met een prima sliding, daarna was het doelman Maarten Werts die de bal met een uitstekende reflex over de lat werkte.

Met een fraaie en snelle aanval kwam Someren in de veertigste minuut op voorsprong. Na een steekpass van Salim Zeroual werd de bal door Freek van Bussel direct voorgegeven op Koen de Louw, die meteen uithaalde en de 1-0 op het scorebord zette. In blessuretijd was Jeroen Hakkens dichtbij de gelijkmaker, maar zijn geplaatste schot in de benedenhoek werd door Maarten Werts met de vingertoppen getoucheerd ten koste van een hoekschop.

De eerste actie na rust kwam weer op naam van Hakkens. Maarten Werts bracht adequaat redding. Daarna volgden er opnieuw kansen voor de gastheren. Een schot van Mike Verdonschot werd gestopt door Theuws en in de rebound kopte Robin van de Aker de bal via de lat over het doel. In de 65ste minuut breidde Someren zijn voorsprong uit. Een diepe bal van Maarten Werts werd door Freek van Bussel met het hoofd verlengd op Mike Verdonschot, die de uitkomende doelman met een kopbal te slim af was; 2-0. Nauwelijks twee minuten later leidde een Somerense overtreding in de zestien tot een strafschop. Hakkens was onverbiddelijk, 2-1.

De spanning in de wedstrijd was weer helemaal terug en EFC ging op zoek naar de gelijkmaker. Someren was in de slotfase echter dichterbij de 3-1. Invaller Justin Hoeben trof de lat en in blessuretijd bracht de EFC-goalie uitstekend redding op een inzet van Mike Verdonschot.

Voor EFC was het de vierde 2-1 nederlaag van het seizoen, voor Someren de derde opeenvolgende overwinning. Daardoor stijgt de ploeg van Dominik Vergoossen naar de vierde plaats op de ranglijst.

Op zondag 11 november is er geen competitievoetbal. Op zondag 18 november gaat Someren op bezoek bij Bladella.

Opstelling SV Someren: Maarten Werts, Wesley van den Boomen, Oelse Venhuizen, Niels Schweren, Mike Kusters, Robin van den Aker (84 Justin Hoeben), Mike Verdonschot, Salim Zeroual (73 Luuk Hoeben), Freek van Bussel (79 Fabio Peters), Luc Bouwmans, Koen de Louw.

Verslag: Gerard Slegers
Foto’s: Jan van de Broek


Trefwoorden: efc sv someren
Geplaatst

maandag 05 november 2018 | 07.43 uur

Laatst gewijzigd

maandag 05 november 2018 | 13.45 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub