Muziekgroep Pro et Contra is al decennia een begrip in de peelstreek.

Op zondag 18 november is de groep vanaf 14.00 uur te zien en te horen in de Oranjerie van Museum Klok & Peel in Asten.

Muziekgroep Pro et Contra brengt de luisteraars een afwisselend muzikaal programma en zelfs een primeur ten gehore. Een tekst van dr. Gerard van de Moosdijk, op muziek gezet door Joop Martens van de muziekgroep.

Pro et Contra is begonnen als cabaretgroep en al meer dan 45 jaar actief. Van 1972 tot en met 1982 deed de groep jaarlijks mee aan de zittingsavonden van De Klot met een gevarieerd  eigen programma. De imitaties van lokale politici door zanger Leo van Bussel werden legendarisch. Vervolgens ging de groep de regio in en zo nu en dan verder in het land. Om de vier jaar werd in Asten de politiek op de korrel genomen met het avondvullend programma Politiek Kolderiek.

In 1987 presenteerde Pro et Contra de LP ‘Spatjes’ en in 1997 de CD ‘Pro et Contra’. Het lied ‘Schuil maar bij mij’ oogstte landelijk succes. De basis van het huidige liedjesprogramma van de groep is het muzikaal erfgoed van tekstschrijfster Toos Manders, die in maart 2009 overleed. In thema's een afwisselend programma: sfeer, gezelligheid, spanning en gein, van ballads tot bijna klassiek. Daarbij enkele nummers uit de oude doos in een nieuw muzikaal jasje, afgewisseld met Nederlandse luisterliedjes. Behalve uit zanger Leo van Bussel bestaat de groep uit Jan Geven op toetsen en Joop Martens op gitaar.

De muziekgroep zal twee keer 40 minuten spelen. Het museumkaartje is het entreebewijs.

Aan bezoekers wordt gevraagd zich vooraf aan te melden.


Trefwoorden: klok peel museum oranjerie pro et contra jan geven toos manders gerard van de moosdijk leo van bussel joop martens
Geplaatst

vrijdag 09 november 2018 | 11.20 uur

Laatst gewijzigd

zondag 18 november 2018 | 18.00 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub