SIRIS.nl

Someren treft oude bekende Bladella

Na een vrij weekend zonder voetbal gaat SV Someren op zondag 18 november op bezoek bij Bladella.

Een oude bekende tegenstander, want eind jaren negentig ontmoeten ze elkaar regelmatig in de tweede klasse. Het waren altijd gezellige en drukbezochte wedstrijden, omdat beide blauwwitte verenigingen beschikten over een prima clubcultuur en een grote supportersschare.

De laatste keer dat beide teams elkaar troffen in competitieverband was in het seizoen 2000-2001.

Op sportpark De Potacker werd met 2-2 gelijkgespeeld, maar in Bladel ging Someren hard onderuit (5-0).

Beide teams eindigden dat seizoen in de subtop.

Een jaar later volgde de herindeling van de KNVB en kwam Someren voortaan uit in de Limburgse klasse Zuid II. In de laatste twee decennia wisselde Someren veelal tussen de eerste en de tweede klasse. Bladella kwam meestal uit in de tweede of derde klasse. Vorig seizoen promoveerde de ploeg uit de Kempen via de nacompetitie naar de tweede klasse F.

In die klasse bezet Bladella momenteel de laatste plaats en het team van trainer Vermeulen wacht nog steeds op de eerste overwinning. Vier keer werd er gelijkgespeeld, o.a. tegen Wilhelmina ’08 en Gestel, twee teams waarvan Someren verloor. De Somerenaren hebben wel een goede serie achter de rug, want in de laatste drie wedstrijden werden negen punten behaald. 

De kans is groot dat op zondag 18 november oude tijden herleven en dat het weer een gezellige voetbaldrukte wordt op sportpark De Smagtenbocht in Bladel.