Franciscusparochie luidt noodklok voor het klimaat

Door heel Nederland luidt op zaterdag 1 december de ‘noodklok voor het klimaat’. Dat is aan de vooravond van de internationale klimaatconferentie in Polen.

De Noordpool smelt, de zeespiegel stijgt en oogsten mislukken. Klimaatverandering is niet meer te ontkennen. Gevaarlijke opwarming van de aarde kan nog steeds voorkomen worden, maar het is de hoogste tijd om in actie te komen.

Greenpeace voert actief campagne voor een groene en duurzame samenleving. We hebben met z’n allen nog een lange weg te gaan om klimaatverandering te stoppen. En dat terwijl de klok door blijft tikken.

Maandag 8 oktober is het nieuwe rapport verschenen van IPCC, het klimaatpanel van de Verenigde Naties. Dit rapport maakt de balans op van de wereldwijde inspanningen met betrekking tot het Klimaatakkoord van Parijs. Het geeft een aantal scenario’s om onder de 1.5 graad Celsius opwarming van de aarde te blijven. Daarvoor moeten regeringen hun klimaatbeleid aanpassen en versnellen. Ook in Nederland is het twee voor twaalf. Het is tijd om in actie te komen. Daarom wil Greenpeace de noodklok luiden voor het klimaat en wel om ‘2 voor 12’.

De kerken van de Franciscusparochie Asten-Someren doen mee met deze actie. Van 2 voor 12 tot 12 uur luiden de klokken van de parochiekerken.


Trefwoorden: franciscusparochie klimaatverandering greenpeace
Geplaatst

woensdag 28 november 2018 | 12.12 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 28 november 2018 | 14.24 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub