SIRIS.nl

Weekoverzicht op SIRIS-tv

SIRIS-tv zendt op zaterdag 8 en zondag 9 december het weekoverzicht uit, een overzicht van de filmpjes die afgelopen week uitgezonden zijn.

Het SIRIS-weekoverzicht wordt in twee delen uitgezonden: deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 8.00, 10.00, 20.00 en 22.00 uur.

Het programma deel 1:

Burgemeester Dilia Blok viert 1e "verjaardag":

Burgemeester Dilia Blok was op dinsdag 4 december precies één jaar burgemeester van de gemeente Someren. Dat vierde ze op een heel bijzondere manier.

Opbouw kerststal:

Op vrijdagavond 7 december werd de kerststal voor de 20e keer op het Wilhelminaplein in Someren opengesteld. De stal zal tot 4 januari dagelijks te bezichtigen zijn van 10.00 tot 22.00 uur.

Militairen aan de slag bouw Wehrmachthuisje:

Op maandag 3 december zijn de eerste militairen van het 101 Genie-bataljon van de Koninklijke Landmacht in Someren-Heide gearriveerd om te gaan helpen bij de wederopbouw van het Wehrmachthuisje aan de Kerkendijk. Een groep van 25 soldaten gaat deze maand ondersteunen bij de restauratie van het Wehrmachthuisje. Op woensdag 5 december kwam loco-burgemeester Louis Swinkels een kijkje nemen op de bouwplaats.

Kerstpakkettenactie in Asten:

In de Plus Supermarkt in Asten wordt weer een kerstpakkettenactie gehouden. Ben Spronk kan er alles over vertellen.

Gemeentenieuws - voortgang ontwikkelingen in het buitengebied:

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor de ontwikkelingen en veranderingen in het buitengebied van Someren. Wethouder Louis Swinkels en beleidsmedewerker Jeroen Merkx geven tekst en uitleg.

Het programma deel 2:

Laatste keer Sint:

De Stichting Contactcommissie Someren-Noord bood u dit jaar voor de vijftigste keer de gelegenheid om Sint-Nicolaas bij u thuis te laten komen. De vijftigste keer was ook meteen de laatste keer.

Let op voor inbrekers:

De donkere maanden zijn aangebroken. Inbrekers zien dan makkelijk dat je niet thuis bent en kunnen snel hun slag slaan. Ook Someren heeft de laatste weken last van woninginbrekers. De politie vraagt de inwoners van Someren en de kerkdorpen om alert te zijn.

Actie Voedselbank 2018:

Omroep Brabant heeft een actie op touw gezet voor de voedselbank voor mensen die het moeilijk hebben. Die actie wordt ook in Someren gesteund. Het inleverpunt is, net als vorig jaar, Haspelstraat 3 in Someren-Eind. Toos Claessens staat daar klaar om u en uw meegebrachte spullen te ontvangen.

Gemeentenieuws - Energietransitie:

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor de energietransitie. In Someren zijn er diverse ontwikkelingen gaande op het gebied van energietransitie. Wethouder Guido Schoolmeesters en Ton de Kok, voorzitter van Zummere Power, vertellen over wat er op dat vlak allemaal in Someren gebeurt.

Theaterprogramma december in De Ruchte:

U ziet een overzicht van het theaterprogramma van De Ruchte in Someren in de maand december 2018.