NWC wint ook van Merefeldia

NWC uit Asten hoefde zich op zondag 9 december een waterkoud sportpark ’t Root niet bovenmatig in te spannen om opnieuw met de drie punten aan de haal te gaan. De oranjehemden noteerden een simpele 3-0 zege op het povere Merefeldia.

Evenals in het overtuigend gewonnen bekerduel tegen tweedeklasser SSS’18 in Overloon (3-6) beleefde NWC een droomstart. Merefeldia-doelman Tim Linssen legde Jeroen van Deursen neer in het strafschopgebied en arbiter Swart wees naar de stip. Jeremias Carlos David bleef rustig en schoot de bal in de linkerhoek: 1-0.

Het volgende wapenfeit kwam van de voet van Van Deursen, die zag dat Linssen reddend optrad en zijn uithaal onschadelijk maakte. NWC speelde slordig, maar kreeg vrijwel geen tegenstand van de matige gasten uit Nederweert. Het elftal van Roel
Nabuurs kreeg nog enkele kansen voor rust, waarvan er één tot doelpunt werd gepromoveerd. Carlos David mikte over op aangeven van Luuk Castelijns, maar even later had de aanvaller meer geluk. Een solo van Van Deursen vanaf de linkerflank, die meerdere Limburgse verdedigers te machtig was, had Carlos David als eindstation. Hij kreeg de bal voor zijn voeten en kon zo
binnentikken: 2-0.

Op slag van rust besloot de buitenspeler het eens te proberen met een fraaie stift omdat Linssen wat ver voor zijn goal stond geposteerd, maar de poging belandde op het dak van het doel. Met het vertoonde spel kon NWC niet tevreden zijn, met de voorsprong uiteraard wel. Ook hoefde de koploper nauwelijks te vrezen voor de opponent, die duidelijk kwaliteit tekort kwam om NWC in de problemen te brengen.

Na rust was de eerste mogelijkheid nog wel voor Merefeldia. Een voorzet vanaf links werd ingeschoten door Jeffrey Lutjens, maar diens inzet ging naast. Twee minuten later vergrootte NWC de marge dankzij Tijs van Tilburg. De jongeling kwam naar binnen, haalde de trekker over en via een Nederweerts been viel de bal binnen achter de arme sluitpost Linssen: 3-0. Merefeldia wilde zich niet laten afslachten en kroop wat meer uit de schulp, met twee mogelijkheden tot gevolg. Eerst werd een kopbal van Lars van Werde van de lijn gehaald door Mark Bosch, en snel daarna miste aanvoerder Ken Boonen een dot van een kans door in kansrijke positie naast te schieten. NWC nam wat gas terug en dat kwam de wedstrijd niet ten goede, omdat Merefeldia simpelweg niet beter kon en de naderende Astense overwinning daardoor wat plichtmatig oogde.

Trainer Nabuurs gunde Krijn van Bussel nog zijn debuut in het vaandelteam en ook diens teamgenoot in NWC JO19-1, Novah van der Schouw, kreeg speelminuten. Van Deursen en ook invaller Chesron Geuns stichtten namens de thuisploeg nog wel gevaar in de slotfase, maar beide voorwaartsen misten de scherpte in de afronding. De tweede helft was het aanzien eigenlijk niet meer waard en met het laatste fluitsignaal van leidsman Swart kon iedereen wel leven.

Lijstaanvoerder NWC blijft in de ‘winning mood’, maar is nog niet verzekerd van de eerste periodetitel omdat de confrontatie tussen concurrent Liessel en Helden werd afgelast.

Op zondag 16 december gaat NWC in Weert op bezoek bij Laar, de huidige nummer acht in klasse 3C.

Opstelling NWC: Stefan Vaas, Ruud Leenen (64’ Novah van der Schouw), Leon van den Bosch, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Mark Bosch, Merijn van Brussel, Luuk Castelijns, Jeroen van Deursen (82’ Krijn van Bussel), Jeremias Carlos David (56’ Chesron Geuns) en Tijs van Tilburg.


Trefwoorden: merefeldia nwc tijs van tilburg jeremias carlos david
Geplaatst

zondag 09 december 2018 | 18.00 uur

Laatst gewijzigd

zondag 09 december 2018 | 18.09 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub