SV Someren-NWCV Vr1 gaat weer hard onderuit

Inspiratieloos, geen passie en geen strijd. Dat is kort samengevat hoe de vrouwen van SV Someren/NWC op zondag 9 december speelden.

De vrouwen leden de zoveelste zware nederlaag van dit seizoen. In Nijmegen waren De Trekvogels, onder aanvoering van oud-SV Someren-speelster Anke Jansen, duidelijke een maatje te groot. Het werd maar liefst 5-1 voor de Vogels.

Na een uitzonderlijk goeie start in de hoofdklasse wil het de laatste weken niet lukken voor het combinatieteam. Van de laatste zes wedstrijden werd er maar één wonnen, wisten ze maar vier keer te scoren en moesten ze maar liefst 19 tegendoelpunten incasseren.

Vooral de eerste helft was zwaar ondermaats. Meerdere speelsters speelden niet op de top van hun kunnen en het gemaakte plan werd niet uitgevoerd. In het eerste deel speelde de thuisploeg ook nog niet best. Veel lange ballen werden gespeeld, maar de meeste belandden over de achterlijn. Zo bleef Someren/NWC, ondanks het slechte spel, toch in de wedstrijd. Het kreeg zelfs een grote kans op de 0-1, maar na een scrimmage voor het doel, rolde deze bal net langs de paal over de achterlijn. Het leek erop dat ze met een 0-0 stand richting de rust gingen. Maar vlak voor rust sloeg de thuisploeg toch toe en kwam het in de 43e minuut op een 0-1 voorsprong.

Het tweede deel van de wedstrijd begon ook niet al te best en binnen vijf minuten wist de thuisploeg de score te verdubbelen. Daarna leek de spanning bij de gasten weg te zijn en ging het met meer bezieling spelen. Steeds meer duels werden gewonnen en de strijd om de aansluitingstreffer werd ingezet. Met nog twintig 20 minuten op de klok werd het tijd om alles op alles te gaan spelen. Verdedigster Carin Maas, die een zeer moeizame middag had, werd vervangen door de talentvolle speelster Nine Dominicus, die daarmee haar debuut mocht maken op het middenveld van vrouwen 1. Dit resulteerde binnen drie minuten tot de aansluitingstreffer, die van de voet van Shauny Regli kwam, 2-1.

Het geloof was volledig terug om een resultaat te halen. Maar voor De Trekvogels was dit ook het moment om ook bij te schakelen. Vrijwel gelijk na de aftrap zorgden zij dat het verschil op het scorebord weer twee goals werd. Dat was een grote klap voor de gasten, die vanaf dat moment speelbal werden van De Trekvogels, die het laatste kwartier een aantal zeer mooie combinaties wisten te maken met goed verzorgd positiespel. Hierdoor wisten ze ook nog twee keer te scoren en vooral de laatste aanval was er een uit het boekje. Een aanval over meerdere fronten, met direct spel en uiteindelijk onhoudbaar binnengeschoten. Eindstand 1-5.

Door dit verlies heeft Someren/NWC op de laatste wedstrijddag voor de winterstop een vrije val gemaakt. Het team zakt van plaats 4 naar plaats 9. Deze plaats betekent dat er op het einde van de competitie gespeeld moet worden in de nacompetitie om te handhaven in de hoofdklasse. Het is wel zo dat het verschil met de nummer 2 maar 3 punten is, dus het staat erg dicht bij elkaar.

Weet SV Someren/NWC de volgende wedstrijd in Enschede tegen Richtersbleek te winnen, dan sta je zo weer in de top 5.

Verslag: Ivo Veltrop.