NWC pakt eerste periodetitel na uitzege op Laar

Koploper NWC uit Asten gaat de winterstop in met de eerste periodetitel op zak.

De ploeg van trainer Roel Nabuurs won vanavond met 2-4 op bezoek bij Laar dankzij doelpunten van Jeremias Carlos David en Jeroen van Deursen, die ieder tweemaal trefzeker waren.

In de beginfase leek NWC nog niet helemaal bij de les. Laar was wat feller en alerter in de duels en voetbalde bij vlagen heel behoorlijk. De thuisclub kwam al snel op 1-0 nadat NWC-verdediger Leon van den Bosch de bal ongelukkig in eigen doel werkte uit een indraaiende vrije trap. Al gauw daarna lieten de voorwaartsen van NWC zich gelden. Jeroen van Deursen had een scherpe voorzet in huis die op maat was voor Tijs van Tilburg, maar de linkerspits zag de Laar-sluitpost redding brengen.

NWC moest duidelijk nog even wakker worden, maar in het laatste deel van het eerste bedrijf werden een paar tandjes bijgeschakeld. In de dertigste minuut viel een vrije trap van Luuk Castelijns voor de voeten van Jeremias Carlos David, die weinig moeite kende en de bal tegen de netten schoot: 1-1.

Vijf minuten na de gelijkmaker deed Van Deursen een duit in het zakje na een fraaie solo van Castelijns. De aanvaller knalde beheerst de 1-2 binnen in de verre hoek. Ook Van Tilburg was in de buurt van een persoonlijk succesje, maar zijn poging belandde naast het Limburgse doel. NWC greep het initiatief en was de betere partij. Wat dat betreft kwam het rustsignaal van scheidsrechter Van Dalen niet op een geschikt moment, al zochten de vele meegereisde Astense supporters maar al te graag een warme versnapering op in de kantine.

Alle spanning in de wedstrijd werd na rust direct weggenomen door de bezoekers. Castelijns, opnieuw de man van de assist, zette zijn teammaat Carlos David alleen voor de keeper en laatstgenoemde schoot klinisch raak: 1-3. NWC was nog steeds te slordig in balbezit, maar kwam toch tot een aantal prima kansen. Carlos David had de 1-4 op zijn schoen nadat hij stijlvol in stelling werd gebracht door Ruud Leenen, maar het vizier van de spits stond nu niet helemaal op scherp. Ook een kopbal van de nieuwbakken clubtopscorer van NWC trof geen doel.

Na 64 minuten spelen ing terug via Rens Geerts. Hij ontsnapte randje buitenspel uit de rug van de NWC-defensie en verschalkte doelman Stefan Vaas foutloos: 2-3. Vier minuten daarna snelde Van Deursen namens de gasten langs zijn directe tegenstander, kapte nog een keer terug en schoot de bal met buitenkant voet in de linkerhoek: 2-4.

In de slotfase had NWC de score met iets meer scherpte en overtuiging kunnen uitbreiden omdat de pijp aan Laar-kant volledig leeg was, maar de lijstaanvoerder kon de zege niet van extra glans voorzien. NWC, dat nu tien van de elf competitieduels in winst heeft omgezet, greep daarmee de eerste periodetitel en gaat fier aan kop in klasse 3C.

Op 15 januari treft NWC buitenshuis eersteklasser Wittenhorst in het bekertoernooi, de zondag erop is IVO in Asten de opponent.

Opstelling NWC: Stefan Vaas, Ruud Leenen (86’ Damon Claessens), Leon van den Bosch (81’ Gijs Kuijpers), Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Mark Bosch, Merijn van Brussel, Luuk Castelijns, Jeroen van Deursen, Jeremias Carlos David en Tijs van Tilburg (74’ Sam Ockers).