SIRIS.nl

De Heidespelers spelen ‘Deze vrouw … is uw man’

Toneelvereniging De Heidespelers brengt op zaterdag 29 december om 20.00 uur de klucht ‘Deze vrouw … is uw man’ op de planken van gemeenschapshuis De Bunt in Someren-Heide.

Deze klucht in vier bedrijven is geschreven door Jan Tol en wordt geregisseerd door Gerard van Beers.

Kaartjes kosten € 8,50 voor volwassenen en € 4,50 voor kinderen tot en met groep 8 en kunnen besteld worden bij Annie Steijvers, tel 06-20892010 of via e-mail cosang@hotmail.com.

Inhoud:

Annie Zuiderhorn, die jarenlang alleen met haar dochter Amanda heeft gewoond, is verliefd geworden op Pierre Reijnders. Zij heeft hem ontmoet tijdens haar vakantie op een camping in Drenthe.

Al heel gauw is Pierre vanuit Hoogeveen bij Annie ingetrokken en woont nu al weer drie maanden bij haar thuis. Haar dochter Amanda wil niets van Pierre weten. Ze vindt dat hij teveel plek inneemt en ze wil heel graag van hem af. Een bijkomend probleem is dat de sociale dienst niets van Pierre mag weten! Anders lopen de uitkeringen van zowel Annie als Amanda in gevaar. Dus kunnen de buren, Miep en Arie, het ook maar beter niet weten. Tegen hen is gezegd dat Pierre de broer van Annie is, die herstellende is van een of andere geheimzinnige ziekte, die hij heeft opgelopen in de tropen. Dat hij nooit verder is gekomen dan het Drentse landschap hoeft uiteraard niemand te weten. Als er voor de tweede keer deze week controle van de sociale dienst komt, is iedereen bereid mee te werken de controleur om de tuin te leiden. Dat daarbij iedereen andere belangen heeft, spreekt voor zich.

De controleur die getipt is door de buurt ontdekt een geheim van Pierre. Is Pierre als getrouwd, wie is verliefd op wie, en hoe zit het met de uitkeringen van moeder en dochter? Wie controleert de controleur en zal Amanda haar plek weer terug krijgen?

Liefde, lust en list hangen in de lucht ...

Er zullen huwelijken ontstaan en anders zullen we hier en daar een kras oplopen maar wie en hoe zien we deze avond ...

Rolverdeling:

Annie Zuiderhorn - Mario Rietjens
Amanda, dochter van Annie - Sandra Verhees
Pierre Reijnders, vriend van Annie - Thieu Verhees
Henriette Reijnders, de vrouw van - José Kluijtmans
Arie Zoetelief - Peter van de Tillaar
Miep Zoetelief - Elly Steenbakkers
Jaap Brekeveld, controleur - Ben Nagel
Gonda Brekeveld, vrouw van Jaap - Trees Pellemans.